9800x3D RTX 4080 Super sistem toplama

Ekran kartını 5000 serisi çıkınca 5080 alabilirsin. Ama fiyatları bilemiyoruz.

Evet 5000 serisi yaklaşmış iken beklemek bir açıdan mantıklı ama fiyatlar ve performans konusunda soru işaretleri var gibi gözüküyor. Ben zaten şimdi taksitle alacağım için 5000 serisi çıkınca iyi bir fırsat olursa tekrar güncelleme yaparım diye düşündüm.

Evet 5000 serisi yaklaşmış iken beklemek bir açıdan mantıklı ama fiyatlar ve performans konusunda soru işaretleri var gibi gözüküyor. Ben zaten şimdi taksitle alacağım için 5000 serisi çıkınca iyi bir fırsat olursa tekrar güncelleme yaparım diye düşündüm.
Olabilir evet. Erkenden almak taksitlendirmek mantıklı olabilir.
Acelen var mı bu arada?

Hocam bende yeni 4080super li sistem dizdim. Sizin gibi düşünüyordum 5000 serisi hakkında ama şöyle bir durum var ham kas gücü olarak 5080'de uçuk kaçık bir fark yok. 16gb vram ve 256bit yapmışlar dalga geçer gibi. Bütün yatırım tamamen yapay zeka kısmında. Evet güzel teknolojiler geliyor blackwell dlls 4.0 gibi ama şunuda unutmamak lazım nvidia üst segment kartlarda rakipsiz. Bu durumda fiyatlara otomatik yansıyor ki 5090'ın sızdırılan tavsiyeniz edilen satış rakamı dudak uçuklatıcı. Buda bizim fiyat beklentilerimizi destekler nitelikte. Birde 5080'i beklerken zamanlanan 4080super durumu var tabi. 3 hafta önce 47.500 liraya almıştım pny marka 4080s yi şimdi 53.500 TL olmuş. Ocak ayıyla beraber gelecek zamlarda cabası. Karar sizin tabii ama 5080'in hiç ama hiç bütçe dostu olacağını düşünmüyorum.

Biraz var evet. Hepsiburada'da 12 taksit yapıyor bir karta 30 Kasım'a kadar
Ki birde böyle bir durum varsa düşünmeden 4080super alırdım ben.

Hocam bende yeni RTX 4080 Super'li sistem dizdim. Sizin gibi düşünüyordum 5000 serisi hakkında ama şöyle bir durum var ham kas gücü olarak 5080'de uçuk kaçık bir fark yok. 16 GB VRAM ve 256bit yapmışlar dalga geçer gibi. Bütün yatırım tamamen yapay zeka kısmında. Evet güzel teknolojiler geliyor blackwell DLSS 4.0 gibi ama şunu da unutmamak lazım NVIDIA üst segment kartlarda rakipsiz. Bu durumda fiyatlara otomatik yansıyor ki 5090'ın sızdırılan tavsiyeniz edilen satış rakamı dudak uçuklatıcı. Bu da bizim fiyat beklentilerimizi destekler nitelikte. Bir de 5080'i beklerken zamanlanan RTX 4080 Super durumu var tabii. 3 hafta önce 47.500 liraya almıştım PNY marka 4080s yi şimdi 53.500 TL olmuş. Ocak ayıyla beraber gelecek zamlarda cabası. Karar sizin tabii ama 5080'in hiç ama hiç bütçe dostu olacağını düşünmüyorum.

Evet ben de öyle düşünüyorum. Şu an zaten piyasada dip fiyatlar var. Yıl başından sonra her şeye zam gelmeye başlayacak. Dolar da artıyor yavaş yavaş. Çıkacak yeni seri zaten dolar bazında daha da pahalı olacak.

Evet ben de öyle düşünüyorum. Şu an zaten piyasada dip fiyatlar var. Yıl başından sonra her şeye zam gelmeye başlayacak. Dolar da artıyor yavaş yavaş. Çıkacak yeni seri zaten dolar bazında daha da pahalı olacak.
Kesinlikle hocam birde bizde şöyle bir durum var biliyorsun 5090 mesela sızıntılara göre tavsiye edilen market satış fiyatı 2.000 dolar olacakmış. Markalar bunu 2.500 dolar yapar. Bizde vergisiydi zammıydı derken 3.000 dolar oluyor. O yüzden beklemeden 4080super almak en mantıklısı. Hem kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim tam bir canavar 😁

Technopat Haberler

Geri
Yukarı