9800x3D sisteme PSU tavsiyesi

FeldMarchall

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD RYZEN 7 9800X3D
Ekran Kartı: GALAX RTX 5080 1CLİCK OC
Anakart: ASUS ROG STRİX X870A
Ssd: KİNGSTON KC3000
Ram: CORSAİR VENGAGE 2X16 6000MHZ CL36
Soğutma: LİAN Lİ Lian Li Hydro-Shift LCD White Performance 360 mm
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D.
  • Ekran kartı: Galax RTX 5080.
  • Anakart: ASUS rogstrix X870-A
  • RAM: Corsair vengageace 2x16 6000MHz DDR5.
  • SSD: Kingston kc3000.
  • Soğutma: Lian Li Hydro-Shift 360mm.
  • Kasa: Lian Li O11 dynamic EVO.

ASUS'un loki serisi falan neden 15k 13K'larda bu PSU 6000 TL gibi mükemmel bir fiyatta satılıyor?

Marka bilinirliğiyle alakalı olsa gerek ülkemizde ucuz. Zamlanmaya da başladı hatta. 1350W modeli 5800'den satılıyordu, 1 hafta önce 6000'e çıkmıştı şimdi 6400'e çıkmış bile. B - B+ tier bir PSU.
Yakın zamanda ben de sistem topladım ama Enermax tercih etmek istemedim ses sorunundan ötürü.

Bu model de iyi. 850W'ı da vardı fakat stok tükenmiş. Alternatifi:

Marka bilinirliğiyle alakalı olsa gerek ülkemizde ucuz. Zamlanmaya da başladı hatta. 1350W modeli 5800'den satılıyordu, 1 hafta önce 6000'e çıkmıştı şimdi 6400'e çıkmış bile. B - b+ tier bir PSU.
Yakın zamanda ben de sistem topladım ama enermax tercih etmek istemedim ses sorunundan ötürü.

Bu model de iyi. 850W'ı da vardı fakat stok tükenmiş. Alternatifi:

Yani bilmiyorum. Enermax iyi bir firmadır doğrudur ama tereddütte kaldım açıkçası bu modelde fan ses çıkartığını duydum ama ses benim için sorun değil. Enermax kaliteliyse ben 8K masraftan kurtarır.

Yani bilmiyorum. Enermax iyi bir firmadır doğrudur ama tereddütte kaldım açıkçası bu modelde fan ses çıkartığını duydum ama ses benim için sorun değil. Enermax kaliteliyse ben 8K masraftan kurtarır.

Fan ses durumunu çözüldüğünü söyleyenler de olsa da hala sesli çalıştığını ve fan sesi sorunu yaşayanlara denk geldim. Ben tercih etmek istemedim genel olarak içime sinmediğinden ötürü ama tercih edilebilir. Sisteminize zaten 850W bile fazlasıyla yeter. Tercih yine size kalmış. Bir PSU bulursanız da altta eklediğim tierlistten de kontrol edebilirsiniz zaten.

Ses sorunu yeni serilerde çözüldü. Fan yatağından dolayı yağ kaçırıyordu fan. Yeni serilerde çözüldü bu sorun. Buradan nasıl eski seri mi yeni seri mi olduğunu anlayabilirsin:

Fan ses durumunu çözüldüğünü söyleyenler de olsa da hala sesli çalıştığını ve fan sesi sorunu yaşayanlara denk geldim. Ben tercih etmek istemedim genel olarak içime sinmediğinden ötürü ama tercih edilebilir. Sisteminize zaten 850W bile fazlasıyla yeter. Tercih yine size kalmış. Bir PSU bulursanız da altta eklediğim tierlistten de kontrol edebilirsiniz zaten.

TechPowerUp'ın incelemelerine baktım 2 sıkıntısı var 1 dediğin gibi ses proplemi 2 malzeme kalitesi (dış malzeme kalitesi içi harika.)

ASUS'un loki serisi falan neden 15k 13K'larda bu PSU 6000 TL gibi mükemmel bir fiyatta satılıyor?

ASUS'un iç bileşen kalitesi daha iyi çünkü. Tabii biraz da marka imajı var. Ondan dolayı da benzer malzeme kalitesindeki modellerden pahalı. 10K civarı bütçe varsa bunada bakabilirsin:

ASUS ROG STRIX ve Corsair RM1000X gibi modellerden daha kaliteli bir model.

Son düzenleme:
ASUS'un iç bileşen kalitesi daha iyi çünkü. Tabii biraz da marka imajı var. Ondan dolayı da benzer malzeme kalitesindeki modellerden pahalı. 10k civarı bütçe varsa bunada bakabilirsin:

Teşekkürler verdiğin değerli bilgiler için.

ASUS'un iç bileşen kalitesi daha iyi çünkü. Tabii biraz da marka imajı var. Ondan dolayı da benzer malzeme kalitesindeki modellerden pahalı. 10k civarı bütçe varsa bunada bakabilirsin:

ASUS ROG STRIX ve Corsair RM1000X gibi modellerden daha kaliteli bir.

15K'ya kadar çıkabilirim PSU tarafında.

Ama ne bileyim PSU önemli bir parça fakat PSU'ya 15k vermek enayilik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı