%99 FPS çok düşük

469826

Hectopat
Makaleler
16
Şu sorunu aylardır çözemedim, defalarca kez de konu açtım ancak asla çözülmedi. Diablo 4 oynuyorum, 80 FPS alıyorum ortalama ama gerek normal FPS gerek %99 FPS çok sık düşüp çıkıyor, dengesizlik mevcut. Bazı zamanlarda normal FPS örneğin 80'lerde gezerken %99 FPS 30-40 arasında takılıyor. Bu durumun normal olduğunu da düşünmüyorum, ve evet sürücülerim güncel. GeForce Experience'dan 536.23 sürümünü yükledim, 14 Haziran tarihinde gelmiş son sürüm. Sistemim aşağıda belirttiğim gibi, şimdiden herkese teşekkürler.

Ekran kartı: RTX 3060.
İşlemci: R7-5800H
RAM: 16 GB.
Ve laptop...

Hocam Utility aç firamware Update'ye bas check Update de.
Buna tam bakarken aklıma Lenovo'nun kendi uygulaması geldi, dedim bir ona bakayım. "Lenovo Vantage" açtım, sistem güncelleştirmelerine girip kontrol et dedim iki tane güncelleme çıktı. Bir tanesi de BIOS update'di.
1687528567194.png

Adata uygulamasından da "zaten son sürüm" dedi, orası da tamam. Birazdan oyuna girip haber vereceğim. Teşekkür ederim bu arada, ümidi kesmiştim açıkçası siz yazana kadar.

Buna tam bakarken aklıma Lenovo'nun kendi uygulaması geldi, dedim bir ona bakayım. "Lenovo Vantage" açtım, sistem güncelleştirmelerine girip kontrol et dedim iki tane güncelleme çıktı. Bir tanesi de BIOS Update'di.
Eki Görüntüle 1833242
Adata uygulamasından da "zaten son sürüm" dedi, orası da tamam. Birazdan oyuna girip haber vereceğim. Teşekkür ederim bu arada, ümidi kesmiştim açıkçası siz yazana kadar.

Ne mutlu bana iyi oyunlar hocam 😃😀

Buna tam bakarken aklıma Lenovo'nun kendi uygulaması geldi, dedim bir ona bakayım. "Lenovo Vantage" açtım, sistem güncelleştirmelerine girip kontrol et dedim iki tane güncelleme çıktı. Bir tanesi de BIOS update'di.
Eki Görüntüle 1833242
Başkan oldu mu olmadı mı bi haber edeydin

Başkan oldu mu olmadı mı bi haber edeydin
Oyunda 150 FPS alıyorum, %99 da bu değer varken 100’e yakın ancak droplar sık sık yaşanıyor hala. Bunun sebebi de muhtemelen işlemci sıcaklığının 99, GPU sıcaklığının 85 dereceyi görmesi. Garantiye gönderip bir ara termal bilmemne bir de fan temizliği yaptırınca düzelir diye düşünüyorum.

Fps in nasıl yüzdesi oluyor ki? Sen cpu veya gpu kullanımdan mı karıştırıyorsun?

%99 olayını şöyle açıklayayım. Alınan fps değerlerinde %1 oranında düşük değerler fps sayacına etki etmez. Örneğin bi oyunda 60 fps alıyorsunuz. Normalde güzel bir değer ama size %1 oranında anlık olarak aldığınız 3, 5 fps değerlerini katmadan o rakam gösteriliyor. Böyle bir durumda oyun 60fps alıyor olsanız bile kasan bir deneneyim sunuyor. Fps değerinde o küçük değerleri göremiyorsunuz. Bu anlık düşük değerleri göstemirmek için %1 ve yine aynı mantıkta %0.1 fps değerleri verilerine de bakmak gerekiyor.

Arkadaşın %99 fps den kasıtı bu yani fps verilerinize dahil olmayan saliselik minimum droplar.

Eki Görüntüle 1833242
BIOS Update yapmak biraz tehlikelidir, dikkatli olmanı öneririm.

Biraz dediğim baya tehlikeli çünkü elektrik kesildiğinde, pat sistem gider.

Laptop performansını görüyorsunuz işte. Sanırım düşük W modelini almışsınız.
Watt ile bunun alakası olmaz. O genel performansı düşürür. Ortalama fps düşük olur. Özellikle donma sorunu olmaz. %99 fps dediği şey Nvidia Exp te %1 fps in karşılığı. Arkadaş ani takılmalar hissetmiş ki kontrol etmiş. Büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun var. Ben şunu da önermek isterim. Arkaplanda slayt gösterisi varsa onu fotoğraf yapın. Olmadıysa DDU ile driver silip yeniden yükleyin ya da bazen tamamen oyundan kaynaklı sorun olabilir.

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı