%99 FPS dalganlanma ve drop sorunu

İşletim sistemi
Windows 10
İşlemciye uzaktaki slotun üstünde 4.0 gibi bir şey yazıyor. Orada bir deneyin, sonucu bir ara yazarsınız merak ettim.

BIOS'tan fotoğraf çektim şu anda takılı olan ve boş olan yuvanın fotoğrafları var. Yanlış mı takılı?

Açıkçası DDR4 kullanmadım ben hiç Single 16 GB RAM ile Dual 8x2 RAM'ler arasında performans farkı oluyor mudur pek bilmiyorum onu RAM hakkında daha detaylı bilenlerin cevaplaması lazım. Bunu şu yüzden söylüyorum eğer RAM'ler DDR5 olsaydı Dual olması kesinlikle çok daha avantajlı performans açısından. Dediğim gibi oyunda ekran kartı ve işlemci kullanım yüzdesinden bir darboğaz söz konusu mu diye düşündüm o yüzden sordum ekran kartı kullanımı olması gerekenden düşük çünkü. Siz oyun içi Afterburner ekranından framerate değerlerine bakarsınız çok anlamsız saliselik frametime spike sorunları oluşuyorsa kendimizce yazdığımız çözüm yollarını deneyip bilgilendirirsiniz bizi.

Bir BIOS'tan ekran kartı yuvası fotoğrafı paylaştım, inceleyebilir misiniz?

Açıkçası DDR4 kullanmadım ben hiç Single 16 GB RAM ile Dual 8x2 RAM'ler arasında performans farkı oluyor mudur pek bilmiyorum onu RAM hakkında daha detaylı bilenlerin cevaplaması lazım. Bunu şu yüzden söylüyorum eğer RAM'ler DDR5 olsaydı Dual olması kesinlikle çok daha avantajlı performans açısından. Dediğim gibi oyunda ekran kartı ve işlemci kullanım yüzdesinden bir darboğaz söz konusu mu diye düşündüm o yüzden sordum ekran kartı kullanımı olması gerekenden düşük çünkü. Siz oyun içi Afterburner ekranından framerate değerlerine bakarsınız çok anlamsız saliselik frametime spike sorunları oluşuyorsa kendimizce yazdığımız çözüm yollarını deneyip bilgilendirirsiniz bizi.

BIOS'tan fotoğraf çektim, yanlış yuvaya mı takılı sizce?

Dosya Ekleri

• anakartbosyuva.jpg
    anakartbosyuva.jpg
    146,8 KB · Görüntüleme: 24
  • anakarttakılıekrankartı.jpg
    anakarttakılıekrankartı.jpg
    136,1 KB · Görüntüleme: 28
BIOS'tan fotoğraf çektim şu anda takılı olan ve boş olan yuvanın fotoğrafları var. Yanlış mı takılı?

Bir BIOS'tan ekran kartı yuvası fotoğrafı paylaştım, inceleyebilir misiniz?

BIOS'tan fotoğraf çektim, yanlış yuvaya mı takılı sizce?
Takmanız gereken slot işlemciye en yakın slottur anakartta en iyi bağlantı yolunu sağlayan ekran kartı slotu orasıdır. Msi resmi sitesine baktığımda Pcie x16 Gen3 olan bölüm en üstteki bölüm diğerleri gen2. Ekran kartınız PCIe x16 Gen4 destekli olduğu için Gen3 destekli anakartta ekran kartından o yüzden sahip olduğu full performansı alamıyorsunuz. Ekran kartından istenilen performansı alamamak da stutter sorunu oluşturabilir.

Takmanız gereken slot işlemciye en yakın slottur anakartta en iyi bağlantı yolunu sağlayan ekran kartı slotu orasıdır. MSI resmi sitesine baktığımda PCI-e X16 gen3 olan bölüm en üstteki bölüm diğerleri gen2. ekran kartınız PCI-e X16 gen4 destekli olduğu için gen3 destekli anakartta ekran kartından o yüzden sahip olduğu Full performansı alamıyorsunuz. Ekran kartından istenilen performansı alamamak da stutter sorunu oluşturabilir.

Yani şu anda ekran kartımın takılı olduğu slot doğru, değil mi?

Bende üst düzey bir sistem dizdim fakat drop ve dalgalanma sorunu bende de mevcut bazen geçiyor bazen oluyor saçma bir durum.
Ya bu ddr5 olayı biraz karışık o kadar süre geçti hala uyumluluk konusu daha tam oturmadı. Ddr5 için drop sorunu yaşadım ben de işte 1 hafta önce ama bunun nedeni Windows 11 için 23h2 sürümünün bir önceki güncellemesi kaynaklıydı bende çözüm olarak windows 24h2 sürümünü temiz kurulumla yükledim ve drop ve dalgalanma sorunum ortadan kalktı. Bazen expo profili sorun çıkarmasa da tam olarak %100 uyumlu da olmayabiliyor böyle ufak tefek drop çıkarabiliyor ama sizin sorununuz da büyük ihtimalle benim sorunumla aynı ramlere test yaptıysanız 24h2 sürümüne geçmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer bu beyaz renkli slota taktıysanız ekran kartını evet doğru slotta :)

Eveti beyaz renkteki slota takılı. Teşekkür ederim.

Bende üst düzey bir sistem dizdim fakat drop ve dalgalanma sorunu bende de mevcut bazen geçiyor bazen oluyor saçma bir durum.

Evet, çok saçma ve üzücü bir durum, şu ekonomide PC diziyoruz ama eğlenmek yerine sinir hastası oluyoruz.

Ya bu DDR5 olayı biraz karışık o kadar süre geçti hala uyumluluk konusu daha tam oturmadı. DDR5 için drop sorunu yaşadım ben de işte 1 hafta önce ama bunun nedeni Windows 11 için 23H2 sürümünün bir önceki güncellemesi kaynaklıydı bende çözüm olarak Windows 24H2 sürümünü temiz kurulumla yükledim ve drop ve dalgalanma sorunum ortadan kalktı. Bazen EXPO profili sorun çıkarmasa da tam olarak %100 uyumlu da olmayabiliyor böyle ufak tefek drop çıkarabiliyor ama sizin sorununuz da büyük ihtimalle benim sorunumla aynı RAM'lere test yaptıysanız 24H2 sürümüne geçmeyi deneyebilirsiniz.

RAM'leri test ettim herhangi bir sorun bulamadı galiba dediğiniz gibi yaptığım zaman çözülebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı