990 Pro ve Samsung 16 GB 5600MHz DDR5 alınır mı?

Salvatoron

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, laptop kullanıcısıyım, RAM ve SSD eklemesi yapacağım fakat uyumlu olması gerekiyor RAM ve SSD'nin bu konu hakkında pek fikrim yok. Şu an tek kanal RAM kullanıyorum bir 16 daha eklemeyi düşünüyorum ve 512 GB SSD yetmiyor 1TB eklemeyi düşünüyorum. Almayı düşündüğüm SSD Samsung 1TB 990 Pro MZ-V9P1t0bw 7450-6900 MB-s PCI-e NVMe M.2 SSD disk ve RAM Samsung 16 GB 5600MHz DDR5 notebook RAM M425R2GA3bb0-cwmom. Bu ikisini almayı düşünüyorum uyumlu mudur?
CPU-Z görsellerini de ekliyorum.

Ekran görüntüsü 2025-04-18 160125.png

Ekran görüntüsü 2025-04-18 160106.png

Ekran görüntüsü 2025-04-18 155952.png

RAM CL değeri fazla geldi 46 olması pek fark eder mi? Çünkü almayı düşündüğüm RAM de aynı değerlerde bildiğim kadarıyla.
SSD olarak da okuma yazma hızı yüksek olduğu için Samsung 1TB 990 Pro bunu tercih ettim anakartımla uyumlu mudur?
Laptop içinde olan RAM WD marka pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Okuma 5000 ama yazma 3000 ve 512 GB yetmiyor.
Bu dediğim RAM ve SSD almayı ve takviye yapmayı düşünüyorum.

@Salvatoron SSD ile RAM arasında bir "destekleme veya uyum" gibi bir bağlantı olmuyor hocam. Komple anakart ile alakaları var.

Şuanki RAM'iniz ile aynı CL ve MHz olduğu taktirde çoğunlukla sorun çıkmaz. Farklı çip firması olsa bile (Kingston RAM olsa bile.) uyumlu çalışırlar ama yakın fiyatta varsa aynı olsunlar diye öneririz aynı markayı.

Kingstone olarak bu var:

@Salvatoron SSD ile RAM arasında bir "destekleme veya uyum" gibi bir bağlantı olmuyor hocam. Komple anakart ile alakaları var.

Şuanki RAM'iniz ile aynı CL ve MHz olduğu taktirde çoğunlukla sorun çıkmaz. Farklı çip firması olsa bile (Kingston RAM olsa bile.) uyumlu çalışırlar ama yakın fiyatta varsa aynı olsunlar diye öneririz aynı markayı.

Kingstone olarak bu var:
Yok reis onu biliyorum ssd nin anakart ile uyum meselesini ram'inde diğer takılı ram ile alaksı olduğunu orada yanlış ifade etmişim.
Almak istediğim ram de buydu
galiba bende takılı olanla aynı ram .
Hangi ram'i almalıyım reis ? sizin önerdiğiniz ile benim şidiki attığım arasında fark varmı?
Birde ram kutuda gelmiyormuş genelinde de öylemi?
Birde cl değeri fazla hem takılı olan ram'de hemde almak istediğimde cl'nin önemi o kadar yüksek mi?

Yok reis onu biliyorum ssd nin anakart ile uyum meselesini ram'inde diğer takılı ram ile alaksı olduğunu orada yanlış ifade etmişim.
Almak istediğim ram de buydu
galiba bende takılı olanla aynı ram .
Hangi ram'i almalıyım reis ? sizin önerdiğiniz ile benim şidiki attığım arasında fark varmı?
Birde ram kutuda gelmiyormuş genelinde de öylemi?
Birde cl değeri fazla hem takılı olan ram'de hemde almak istediğimde cl'nin önemi o kadar yüksek mi?
Attığınız RAM ile sizin RAM'in CL değerleri aynı duruyor, yorumlarda CPU-Z sekmesine bakacak olursak. Oyüzden uyumlu olur. Tabi fiyatıda attığıma nazaranda fazla.

CL değerinin farklı olması uyumsuzluk oluşturur ve manuel olarak ayarlama gerekebilir. Ayarlanmazsa: Mavi ekran, çökmeler gibi sorunlar olur.

Attığınız RAM ile sizin RAM'in CL değerleri aynı duruyor, yorumlarda CPU-Z sekmesine bakacak olursak. Oyüzden uyumlu olur. Tabi fiyatıda attığıma nazaranda fazla.

CL değerinin farklı olması uyumsuzluk oluşturur ve manuel olarak ayarlama gerekebilir. Ayarlanmazsa: Mavi ekran, çökmeler gibi sorunlar olur.
Çok sağol reis . Fazla soru sordum kusura bakma hakkını helal et. Teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı