Çözüldü 9900ks - 3070 Ti sistem takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EleGante

Hectopat
RDR2'de FPS düşmeleri oluyordu. Bir şekilde takılmaları çok aza indirdim. Lakin monitör aldım dedim ki komple format atayım 11'den 10 geçiş yaptım. İlk te Windows kurulu olduğu SSD görmedi. Sonra tekrar formatladım düzeldi. Lakin hatırlayamadığım bir şey var. BIOS üzerinde sistemi başlatmak için seçtiğimiz yerde bütün depolama alanları gözükmesi mi gerekiyordu? Sonra oyun tekrar kurdum RDR 2 oyundan bölge geçişlerinde FPS düşmesi yaşanıyor. Daha önce denediklerimin hiçbiri işe yaramadı.
Ölçekledirme yaptım yok.
İlla bir donma oluyor. Sonra dedim ki ekran kartını test edeyim.

IMG_1066.png

IMG_1064.png

IMG_1067.jpeg

IMG_1069.jpeg

IMG_1070.png

Ben tek oyun oynuyordum formattan sonra başka oyunda indirmedim. Sonra başka oyununda deneyeyim dedim. Witcher 3'te ekran kartımın FPS izlemesinde yani alt tuş ve r basıp açtığımız yer. Onu açtıktan sonra FPS direk 30'lara düşüyor 60tan sonra kapattığımda ise normale dönüyor.
Ben FurMark testinde TDP yazan kısmın direk %100, %115, %70'lere kadar çıkıp düştüğünü gözlemledim. Bunun PSU ile alakası var mı?

RDR2'de FPS düşmeleri oluyordu. Bir şekilde takılmaları çok aza indirdim. Lakin monitör aldım dedim ki komple format atayım 11'den 10 geçiş yaptım. İlk te Windows kurulu olduğu SSD görmedi. Sonra tekrar formatladım düzeldi. Lakin hatırlayamadığım bir şey var. BIOS üzerinde sistemi başlatmak için seçtiğimiz yerde bütün depolama alanları gözükmesi mi gerekiyordu? Sonra oyun tekrar kurdum RDR 2 oyundan bölge geçişlerinde FPS düşmesi yaşanıyor. Daha önce denediklerimin hiçbiri işe yaramadı.

Ölçekledirme yaptım yok.

İlla bir donma oluyor. Sonra dedim ki ekran kartını test edeyim.

IMG_1066.png

IMG_1064.png

IMG_1067.jpeg

IMG_1069.jpeg

IMG_1070.png

Ben tek oyun oynuyordum formattan sonra başka oyunda indirmedim. Sonra başka oyununda deneyeyim dedim. Witcher 3'te ekran kartımın FPS izlemesinde yani alt tuş ve r basıp açtığımız yer. Onu açtıktan sonra FPS direk 30'lara düşüyor 60tan sonra kapattığımda ise normale dönüyor.

Ben FurMark testinde TDP yazan kısmın direk %100, %115, %70'lere kadar çıkıp düştüğünü gözlemledim. Bunun PSU ile alakası var mı?

Sorunu buldum spacedesk uygulamasını kullanıyorum. Kasanın üzerinde bulunan portlardan kablo ile bağlantı yapıyordum. Daha önce taşınabilir M.2 SSD de yaşadıydım kasanın ön tarafında bulunan Type-C portunu kullandığımda düşük hız sonuçlarını elde ettim. O aklıma geldi dedim olabilir mi diye. Format attığımda sorun yok ne zaman ön portlardan bağlantı kursam sıkıntı var. Yani sizde yan ekran olarak ön portları kablo ile tercih ederseniz aklınızda bulunsun. PC sisteminize zararı olur. Kullanacaksanız anakart çıkışlarını tercih edin. Çözüldü olarak işaretlenir mi bilemem ama oyunlarda donma takılma sorunları yaşıyorsanız bu durumu da gözden geçirin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı