9900X sistem için 40-45 bin TL'ye modifikasyon önerisi

mgondem

Hectopat
Merhaba,

Ofisimde kullandığım 6 yıllık bilgisayarımı yenilemek istiyorum, geçtiğimiz gün indirimden 9900X işlemci aldım, öncesinden de Samsung 2 TB 990 Pro SSD almıştım. Bu parçalar hariç diğer bileşenler için yardımınıza ihtiyacım var.

Render ile çok fazla uğraşmıyorum fakat AutoCAD, idecad vb. mühendislik uygulamaları kullanıyorum. Arada da oyun oynuyorum FC 25, RDR 2 vs orta seviye bir ekran kartı olsun istiyorum. 7700 XT ve Arc B580 bakmıştım ama fazla bilgim yok.

Şu anda kullandığım bilgisayarda Gigabyte G750H PSU ve Sharkoon TG5 kasa mevcut. Yeni sistemde uyumlu olur ise kullanmak isterim fakat uygunluğunu bilmiyorum.

Bütçe olarak SSD ve işlemci hariç 40-45 bin gibi bir bütçe ayırdım. Yardımcı olursanız sevinirim.

*RGB takıntım yok hatta hiç olmasa da olur benim için :)
** İşlemci iade etme hakkım mevcut, işlemciyi 16.000 TL'ye aldım. Fiyat performans açısından önereceğiniz farklı bir işlemci ile de değiştirebilirim.
*** Monitörüm AOC CQ32G1 ayrıca montör almayı düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Ofisimde kullandığım 6 yıllık bilgisayarımı yenilemek istiyorum, geçtiğimiz gün indirimden 9900X işlemci aldım, öncesinden de Samsung 2 TB 990 Pro SSD almıştım. Bu parçalar hariç diğer bileşenler için yardımınıza ihtiyacım var.

Render ile çok fazla uğraşmıyorum fakat AutoCAD, idecad vb. mühendislik uygulamaları kullanıyorum. Arada da oyun oynuyorum FC 25, RDR 2 vs orta seviye bir ekran kartı olsun istiyorum. 7700 XT ve Arc B580 bakmıştım ama fazla bilgim yok.

Şu anda kullandığım bilgisayarda Gigabyte G750h PSU ve Sharkoon TG5 kasa mevcut. Yeni sistemde uyumlu olur ise kullanmak isterim fakat uygunluğunu bilmiyorum.

Bütçe olarak SSD ve işlemci hariç 40-45 bin gibi bir bütçe ayırdım. Yardımcı olursanız sevinirim.

*Rgb takıntım yok hatta hiç olmasa da olur benim için :)
** İşlemci iade etme hakkım mevcut, işlemciyi 16.000 TL'ye aldım. Fiyat performans açısından önereceğiniz farklı bir işlemci ile de değiştirebilirim.
*** Monitörüm AOC CQ32G1 ayrıca montör almayı düşünmüyorum.

İşlemci gayet iyi kalabilir. Ekran kartı olarak RX 9070 XT düşünün derim ama stok durumu çok oynak. 30-32 bandında çıktı şimdilerde 35k ya bulunuyor sanırım. 35k ya alınır mı? Tartışılır. Eksikleriniz tam neler? RAM ve soğutucu mevcut mu?

İşlemci ve SSD dışında hiçbir parça yok :) Sadece eski bilgisayarımdan psu ve kasa kullanabilirim (uygun olursa ) Anakart , ram, ekran kartı vs. Bu arada soğutucu da kule tipi düşüyorum Artic olabilir.

İşlemci gayet iyi kalabilir. Ekran kartı olarak RX 9070 XT düşünün derim ama stok durumu çok oynak. 30-32 bandında çıktı şimdilerde 35k ya bulunuyor sanırım. 35k ya alınır mı? Tartışılır. Eksikleriniz tam neler? RAM ve soğutucu mevcut mu?

Bu ekran kartını takip ediyordum 31 K Vatan Bilgisayar'da satıldı, 9070 de 26.500 gibi bir fiyattan satıldı az bir süre içinde 5.000 TL gibi bir zam yapmışlar. Bu yüzden biraz kızgınım :/

Biraz eksiğimiz fazlaymış:D.

RAM olarak bunlar mantıklı gibi.

Anakart olarak özelliklere bakabilirsiniz Wi-Fi mı yoksa fazladan M.2 slotu mu işine gelir ona göre karar ver.

Ekran kartı olarak bunu önereceğim.

Burası ortalama 40 bin TL ediyor soğutucu konusunda ne yapalım sizce?

Aslında sıfırdan kasa topluyorum. Anakartta Wi-Fi olması gerekiyor, MSI X 670 bakmıştım.

Ekran kartına 20.000 gibi bir bütçe ayırmıştım, biraz daha aşabilirim ama ekran kartı fiyatları çok yüksek geliyor :/ 1-2 sene sonra güncellerim diye tahmin ediyorum.

Sisteme sonradan eklenen RAM'ların uyum sağlama konusunda problem olabileceğini okumuştum, aldığım sistemi 5-6 sene kullanacağımı düşünürsek 48 - 64 GB mı yönelsem diye kararsızlık yaşıyorum.

Soğutucu için Arctic Freezer 34 e-Sports bakmıştım yorumları iyiydi. 2k civarı alınabiliyor.

Aslında sıfırdan kasa topluyorum. Anakartta Wi-Fi olması gerekiyor, MSI X 670 bakmıştım.

Ekran kartına 20.000 gibi bir bütçe ayırmıştım, biraz daha aşabilirim ama ekran kartı fiyatları çok yüksek geliyor :/ 1-2 sene sonra güncellerim diye tahmin ediyorum.

Sisteme sonradan eklenen RAM'ların uyum sağlama konusunda problem olabileceğini okumuştum, aldığım sistemi 5-6 sene kullanacağımı düşünürsek 48 - 64 GB mı yönelsem diye kararsızlık yaşıyorum.

Soğutucu için Arctic Freezer 34 e-sports bakmıştım yorumları iyiydi. 2K civarı alınabiliyor.

O zaman size RX 7800 XT üzerine bir sistem toplayalım hocam. Yarın müsait vakitte dediğiniz kriterlere göre öneriler yaparım.

Hocam çok memnun olurum, okudukça kafam karıştı, :D MSI kart bakmıştım fiyatı uygundu ama birçok sorunla karşılaşmışlar, okudukça vazgeçtim.
Ekran kartı 7700 XT bakmıştım bende arada 5000 gibi bir fark var sanırım farka değer ise 7800 XT de alırım.
Kriterim sağlam olsun sorun çıkarıp başımı ağrıtmasın :) 5-10 FPS peşinde değilim zaten oyun ağırlıklı bir sitem olmayacak.

Hocam çok memnun olurum, okudukça kafam karıştı, :D MSI kart bakmıştım fiyatı uygundu ama birçok sorunla karşılaşmışlar, okudukça vazgeçtim.
Ekran kartı 7700 XT bakmıştım bende arada 5000 gibi bir fark var sanırım farka değer ise 7800 XT de alırım.
Kriterim sağlam olsun sorun çıkarıp başımı ağrıtmasın :) 5-10 FPS peşinde değilim zaten oyun ağırlıklı bir sitem olmayacak.

Hocam iyi bir şekilde araştırmamamız lazım 19k olan kart 22K olmuş çok saçma fiyatlandırmalar mevcut şu anda.

Özellikle ekran kartında anlamsız fiyatlar mevcut, bu sebeple 1-2 sene sonra ekran kartını güncellerim diye düşündüm, ama diğer parçalar için önerini varsa onları alayım :)
Anakart, RAM, soğutucu...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı