998 TL R7 260X Oyun Sistemi

WhiteNiggaS

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Kendim bütcem düşük olduğu için 998 tl'ye giriş bölümündeki oyun pc topladım sizce ne kadar uygun? Cevaplarsanız sevinirim. Sistem şöyle;

Ekran kartıSapphire R7 260X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

İşlemci:AMD FX X4 4300 Soket AM3+ 3.8MHz 8MB Önbellek 95W 32nm İşlemci

Ram:GSKILL 8GB Value DDR3 1600MHz CL11 Tek Modül Ram

Anakart:ASUS M5A78L-M LX3 AMD 760G (780L)/SB710 AM3+ DDR3 1866MHz VGA Anakart

Kasa:FRISBY FC-G800B 500W MidT ATX SİYAH KASA

O ekran kartı vatanda yok, stok yok diyor. Siz onu 290 TL olarak hesaplamışsınız haliyle. Vatan'da R7 260x Asus'un var o da 450 TL. Yani başka bir ekran kartı seçmelisin. Ama 290 TL civarında alabileceğin ekran kartları GT 730 ve R7 240 falan. O kartlarla oyun oynamak biraz sıkıntılı olacaktır. Ha Knight, lol veya çok düşük ayarlarda ve düşük oyunlar oynayacağım dersen bu kartlarda yeter. Ama bu sefer 8GB RAM fazlalık olur, 4GB RAM alır arta kalan parayı başka bir şeye yatırırsın.
Ayrıca kasayı bilmem de, power olarak en azından Corsair vs450 al.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD elinizde mevcut sanırım onu eklemedim. Yeni sistem topluyorsunuz R7 360 varken R7 260X biraz eski kalıyor o yüzden R7 360 ekledim sisteme. Eğer 30-40 lira fazla verebilirseniz işlemcinin kilitsiz versiyonu da mevcut ama bu haliyle de sistem iş görür.
Adsız.png

Bu şekilde alırsa daha iyi olmaz mı? İşlemci olarak daha iyi bir işlemcisi olur. Ekran kartı olarak da, iyi birşey alana kadar idare edecek bi apu A10 7890K..

ooo.jpg

Bu şekilde alırsa daha iyi olmaz mı? İşlemci olarak daha iyi bir işlemcisi olur. Ekran kartı olarak da, iyi birşey alana kadar idare edecek bi apu A10 7890K..

Eki Görüntüle 171752
7890K'nın dahili GPU'sunun R7 360 kadar performans vereceğini düşünmüyorum. Zaten FM2+ soket Athlon işlemciler ile APU işlemcilerin CPU performansları denk bildiğim kadarıyla. Bu sistemin işlemcisi kilitsiz o yönden avantajlı ama overclock için soğutucu gerek o da ek masraf :)
Seçim yine alacak kişiye kalmış. Bu sistem de alternatif bir sistem olabilir.

7890K'nın dahili GPU'sunun R7 360 kadar performans vereceğini düşünmüyorum. Zaten FM2+ soket Athlon işlemciler ile APU işlemcilerin CPU performansları denk bildiğim kadarıyla. Bu sistemin işlemcisi kilitsiz o yönden avantajlı ama overclock için soğutucu gerek o da ek masraf :)
Seçim yine alacak kişiye kalmış. Bu sistem de alternatif bir sistem olabilir.

Evet 7890k'nın gpu performansı R7 360'dan geride ama çok da değil. CPU'su ise daha önde ama o da çok değil. 7890k FM2+ soketindeki en iyi seçim CPU olarak yani upgrade açısından uzun süre idare edecek bi tercih. 1000 TL'lik sistemle oynanabilecek oyunlar için GPU'su şimdilik yeterli bence. Para biriktirip en azından bi R7 370 gaming serisine geçilebilir daha sonra. Ve tabi bir de SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı