A-101'e iş görüşmesine çağrıldım

183206

Megapat
Makaleler
1
Online olarak 16-17 yere başvurup 6-7 mağazaya ise elden CV verdim ve az önce ilk defa bir işyeri geri dönüş yaptı (A-101). McDonalds'a bile gittim, ''Part-time arıyor musunuz?'' diye sordum. ''Part aramıyoruz, full arıyoruz.'' dediler. Full de çalışırım dedim ve karşılık olarak 21-22 yaşındaki bir velet ''Önce part dediniz ama, güven vermediniz, olmaz.'' dedi. Ben de gülerek gittim.
Bunun konuyla bir alakası yok ama ne kadar berbat koşullara sahip bir yerde yaşadığımı göstereyim dedim.
Genelde öğrenci olduğum için kabul etmiyorlar işe, üniversite öğrencisiyim deyince hepsi reddediyor. A-101 beni görüşmeye çağırdı, elden CV vermiştim bir mağazalarına. Bu öğrencilik konusunda ne diyeyim? CV'ye öğrenci olduğumu yazıp yazmadığından bile emin değilim. Sorsalar gençler iş beğenmiyor.

Sormadıkları sürece söylemenize gerek yok.

Sormadıkları sürece söylemenize gerek yok.
Tecil olayını soruyorlar, 2030'a kadar tecilli benim. Sebebini sorduklarında ne diyeceğim?
Bir de üniversite öğrencisi yazmış olmam lazım CV'ye. ''2 ay sonra işten çıkacaksın o zaman.'' dediklerinde ne diyebilirim? Okul açılınca part-time çalışmaya devam edebilirim desem olur mu? Yalan söylemiş de olmam, ama kabul ederler mi acaba? Part-time çalışılıyor mu A-101'de acaba?

Üniversite de hangi bölümde okuyorsunuz?

Hocam dürüst olun bence ileride sektörde olursanız başınız ağrımasın. Üniversite açılana kadar çalışacaksan aynen bunu söyle. Yalana gerek yok.

Hocam dürüst olun bence ileride sektörde olursanız başınız ağrımasın. Üniversite açılana kadar çalışacaksan aynen bunu söyle. Yalana gerek yok.
Yalan söyleyemem zaten, yalan konusunda becerikli değilim. Yukarıda yazdığım mesaj yalan içerikli değildi.

Hocam part-time olarak başka bir yerde çalışabilirsiniz. Hiç mi part-time garson/barista ilanı falan yok? A101'e kalana kadar bir araştırın.

Hocam part-time olarak başka bir yerde çalışabilirsiniz. Hiç mi part-time garson/barista ilanı falan yok? A101'e kalana kadar bir araştırın.
İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşamıyorum, ufak bir yerde merkezden biraz uzak bir yerde oturuyorum. İş olanakları çok kısıtlı.

Üniversitede hangi bölümde okuyorsunuz?
Almanca.

Üniversite'ye gideceğim yaz çalışmak için bir yer arıyordum ve 2-3 yere başvurmuştum. Bunlardan birisi ŞOK marketlerdi. Bölge sorumlusu senin yaşın üniversiteye gitmeye müsait sen 1 yaz durup gidecek misin dediğinde; evet, büyük ihtimalle gideceğim demiştim. Görüşmeden sonraki hafta aranıp diğer süreçleri tamamladım ve işe girdim. İşe girdikten sonra bölge sorumlusu mağazaya uğradığında beni dürüst olduğum için işe aldığını, diğer görüşmeye gelenlerinde benimle aynı yaşlarda olmasına rağmen hiçbirinin üniversiteye gitmeyeceklerini söylediklerini söyledi. Sonrasında, orada senin yalan söylemediğinden emin olduğum için seni işe aldım dedi. Bu benim başıma gelen bir olay senin için aynısı gerçekleşir mi garantisini veremem.

Herkes yalan söyleme olayına yoğunlaşmış, haklısınız da ama ben zaten yalan söyleyemem.
O yetenek bende yok. Teşekkür ederim deneyiminizi paylaştığınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…