A disk read error occured hatası

furkan.061995

Kilopat
Daha fazla  
A disk read error occured.
Press CTRL+alt+Del to restart hatası alıyorum. Harddiskte sıkınti olmadığını ve sağlam olduğuna zaten eminim. İnternette çözümler işe yaramadı. Bu bilgisayarın bozulması derslerime engel lütfen oluyor. Lütfen yardım edin.

Press CTRL+alt+Del to restart hatası alıyorum. Harddiskte sıkınti olmadığını ve sağlam olduğuna zaten eminim. İnternette çözümler işe yaramadı. Bu bilgisayarın bozulması derslerime engel lütfen oluyor. Lütfen yardım edin.
Wİndows'un BOOT bölümü bozulmuş gibi duruyor. BOOT onarma işlemi yaparsanız düzelecektir yüksek ihtimalle. Windows kurulum USB ile kurulum ekranına geçin sonrasında kurulum ekranı geldiğinde shift+f10 basarak CMD'yi açın ve DISKPART yazıp enterlayın.

UEFI BOOT ONARMA

Kod:
List vol    (bu komut uygulandığında fat32 olaan volume gözükür ve yanında hidden(gizliyazar)
Sel vol 3 ( 3  numaralı partition system drive yani gizli hidden olan seçilmeli)
Assign letter w
Exit

Bcdboot c:\windows /s w: /f UEFI

3 nolu volume numarası örnek olarak yazılmıştır sizde hangisi FAT32 olarak gözüküyorsa onu seçmelisiniz.

LEGACY BOOT ONARMA
Kod:
list vol
sel vol 3 (bu numara 500mb olarak ayrılan sisteme ayrıldı bölümünün numarası)
format FS=NTFS label="sisteme ayrildi" quick
assign
active
list vol (işlem yaptığımız volume numarasının hangi harfi aldığına bakıyoruz P harfi aldığını varsayalım)
exit
bcdboot c:\windows /s p:

Bios'a girip bios tipini uefi'den legacy'e ya da "uefi with csm"e çevirip dener misiniz?

İyi oku üfle sorunun çözülür o zaman.
USB aldım internet cafeden
Bios'a girip bios tipini uefi'den legacy'e ya da "uefi with csm"e çevirip dener misiniz?
Anlamadım ama şu fotoyu atayım 15822971152291090442300.jpg
İyi oku üfle sorunun çözülür o zaman.
Hangisini seçmem gerekiyor. Yazdıklarınızı anlayamadım
[/QUOTE]
Yardım mı etmiyeceksiniz. Saatlerce uğraşıyorum. Farklı aktivasyonları kullandığım için çakışmış. Bu yüzden giremiyorum. Yardım edecek birisi yok mu

Dosya Ekleri

• 1582297865352-473864205.jpg
    1582297865352-473864205.jpg
    677,9 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• 1582312161727383301741.jpg
    1582312161727383301741.jpg
    989,9 KB · Görüntüleme: 83
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı