Windows 7 kurarken A disk read error occured hatası

SeastoreKing

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, önceden Windows XP olarak kullandığım bilgisayarı USB ile atamadığım için UltraISO programı Windows 7'yi ile D'ye direk attım. Sonra D doldu ve tekarar format atmam gerekti ama USB ile atmam gerekiyor ve açtığımda tire çizgisi yanıp sönüyor. Bayağı bir bekledim ve disk error hatası verdi, BIOS güncel değil.

Sistem özellikleri.
AMD Athlon XP 2500+
MSI KT6 Delta anakart.
FX 5600 Ultra ekran kartı.
1.75 GB RAM.
40 GB Seagate bartacuda HDD.

9BCC17F4-1834-454C-A5C6-E33D57CD8404.jpeg
4AF7AAAD-D9FE-496F-9111-CCBCB185382C.jpeg

32 Bit işlemci ve 32 Bit imaj?

Kral arkadaşın BIOS güncel değil aldığı hata 3 nedenden kaynaklanabilir. Benim ilki gözüme çarptı. GPT formatında orijinal Windows 10 32 Bit sürümü indirip belleği Rufus ile hazırlamasını öneriyorum ben.

• Yanlış hazırlanmış format belleği.
  • Stabil olmayan BIOS sürümü.
  • HDD kaynaklı sorunlar.

Kral arkadaşın BIOS güncel değil aldığı hata 3 nedenden kaynaklanabilir. Benim ilki gözüme çarptı. GPT formatında orijinal Windows 10 32 Bit sürümü indirip belleği Rufus ile hazırlamasını öneriyorum ben.

• HDD kaynaklı sorunlar.

Yanlış hazırladığımı düşünmüyorum başa cihaza taktığımda oluyor ama bir keresinde wifislax ı USB'ye indirmiştim ve çalıştırdığımda şıp diye açıldı bir dormat aymaya çalışırken böyle oluyor.

• HDD kaynaklı sorunlar.
1602542024720.png

Elimde x86 bir Windows 10 imajı yok ama 7'den örnek verirsem x86'da bölüm düzeni Master Boot Record olacak, sadece Legacy Boot desteği olan yani EFI (ve güncel haliyle UEFI) desteği bulunmayan bir anakarta EFI/UEFI Boot yapmayı deneyemez, denerse önyükleme yapamaz.

Seçtim tabii ki.

BIOS ayarlarında UEFI Boot ayarı var mı kontrol etmen gerek. Advanced bölümünün resmin atman gerek.
Eki Görüntüle 700114
Elimde x86 bir Windows 10 imajı yok ama 7'den örnek verirsem x86'da bölüm düzeni Master Boot Record olacak, sadece Legacy Boot desteği olan yani EFI (ve güncel haliyle UEFI) desteği bulunmayan bir anakarta EFI/UEFI Boot yapmayı deneyemez, denerse önyükleme yapamaz.
Haklısın kral bilmiyordum bunu kusura bakma. Yeni öğrendim bunu.

Eki Görüntüle 700114
Elimde X86 bir Windows 10 imajı yok ama 7'den örnek verirsem X86'da bölüm düzeni Master Boot record olacak, sadece legacy Boot desteği olan yani EFI (ve güncel haliyle UEFI) desteği bulunmayan bir anakarta EFI/UEFI Boot yapmayı deneyemez, denerse önyükleme yapamaz.

Tamamdır yarın internet kafeye gidip deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı