A Plague Tale Requiem Bir Başyapıt

Zaten oynanış olarak kendini ön plana çıkartan bir oyun değil bu. Bu hikayesi ve sunumu ile öne çıkan bir oyun. Diğer oyunlarla karıştırdın heralde :D
Oyun olduğu için az da olsa oynanış mekaniği olması lazım değil mi sizce de? Hikayesi de sanat eseri değil bence. Oyunu yarıda bıraktım. Çok sıkıcı olduğunu düşünüyorum.

Oyun olduğu için az da olsa oynanış mekaniği olması lazım değil mi sizce de? Hikayesi de sanat eseri değil bence. Oyunu yarıda bıraktım. Çok sıkıcı olduğunu düşünüyorum.
Demek ki oyun sana göre değil, sana hitap etmiyor. Tıpki GTA 5'in bana hitap etmemesi ve beğenmemem gibi. Ayrıca oyunu yarıda bırakıp hikayesine laf atman bir anlam ifade etmiyor.

Oynanış ve mekanikleri koca bir sıfır olan bir oyun bence beş para etmezdir. Bu yorumları ilk oyun için de yapmıştım. Belli ki aynı yoldan devam ediyorlar. Bir oyunda sadece hikaye aramak saçma. Eğer böyle bir amacım olsaydı gider film ya da dizi izler veya kitap okurdum.

Çok heyecanla beklediğim bir oyundu. İlk oyununu da çok beğenerek oynamıştım. Üstüne de bütün başarımları kazanabilmek için tekrar tekrar oynadım. İlk oyunundan sonra bu oyun bana çok daha gelişmiş geldi. En azından bizi tamamıyla stealth gitmek için zorlamamışlar. Küçük ve çok büyük yapımlara imza atmamış bir stüdyonun 2 senede geliştirdiği bir oyun için fazla fazla mekanik, grafik, yüz efektleri gibi eklentiler eklemişler bile. Beklentilerini TLOU, GoW, Uncharted oyunları gibi yüksek tutanların bu oyuna hayal kırıklığı demesi bence normal. Ama AA tipi bir oyun için gerek hikaye, sürükleyicilik ve mekanik bakımından ilk 3, bana göre 1. diyebilirim. Üçüncü oyun için planları olmadıklarını, oyuncuların tepkilerine dayanarak geliştirip geliştirmeyeceklerini söylemişler. Bence çok büyük bir potansiyele sahip. Umarım yaparlar.

Yeni bitirdim bugün oyunu. Ben ilk oyunu da beğenmiştim. Bunu da beğendim. Hikayesi ve atmosferi gayet güzeldi. Ama başyapıt mıdır bilmiyorum. Açıkçası başyapıt demek için daha fazla şey sunması lazım gibi geliyor bana.

Mesela hikayeli oyunlarda Half-Life, BioShock, God of War, RDR, The Last of Us gibi oyunlara başyapıt deniyorsa, bence A Plague Tale serisi bu serilerin altında kalır.

Tekrar söylüyorum, bence oldukça başarılı bir seri ama başyapıt olması için biraz daha uğraşmaları lazım. Özellikle oynanış kısmında gelişmeleri lazım. Şu anki haliyle oldukça iyi bir visual novel - oyun karışımı tadında bir yerde takılıyorlar. Oyuncuya sundukları şey biraz yürüyerek biraz saklanarak biraz da elimize geçen 3-5 şeyi sağa sola fırlattırarak hikayeyi takip etmemizi sağlıyorlar.

Ancak ben de tavsiye ederim. Enis Kirazoğlu'nun gömdüğü kadar değil. Hatta aksine biraz yavaş akıyor ama kaliteli akıyor. Hikaye takip etmeyi sevenler için oldukça tatmin edici olacaktır.

Ben böyle oyunu yapanların elini öpeyim, resmen beni çıldırttı sildim artık II bölümde dayanamam bu kadar saçma bulmacalar yapılmaz arkadaş. Yanımdakiler desen malın önde gideni ayar etti beni bu oyun. Alt basıyorsun gelmiyor kaldırmıyor oyun buga giriyor bir şeyler oluyor ipucu yok bir şey yok.

Sürekli saklanmalar Hitman mi oynuyoruz arkadaş bu oyunlardaki gizlilik merakı nereden çıktı anlamıyorum bulmacalar gizli ilerlemeler düzgün oyun kalmamış piyasada.

İlk oyunun üzerine grafik haricinde hiçbir şey koymamışlar. Oynanış hala aynı: Askerlerden saklan, alevleri kullanarak sıçanları atlat, sıkıcı bulmacaları çöz, loot yap, bol bol yürü... Yapay zeka leş gibi, gizliliği sürdürmek çok zor, düşmanlar olur olmadık yerlerden görebiliyorlar. Bir de oynanış süresini ilkine göre 6-7 saat artırmışlar ki hakikaten baygınlık geçirtiyor. Ve en önemlisi, optimizasyon tam bir skandal. İlla 4090 takmamızı istiyorlar herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı