A serbian hangi kafayla çekilmiş?

Filmi izlemiş birisi olarak yazıyorum; işleyiş olarak aslında filme farklı bakış açılarıyla bakılabilir ki bakıldığında farklı konular üzerinde düşünülebilir. Bu: "Bir insanın gelebileceği en sınır nokta neresidir? Bir insan ne kadar ileri gidebilir? Bir insanın potansiyeli nedir?" gibi konuların yanında emin olmamakla beraber belki de Sırbistan'ın o dönemdeki durumuyla ilgili yapılan bir propaganda da olabilir. Ancak yine de bahsi geçen sahnelerin, konusunun ve kurgusunun bu şekilde yansıtılmaması gerekirdi ki bu kısmı da tartışılamaz.

İçeriğine gelecek olursak; son derece kanlı, sadistik veya mazoşistik görüntüleri kaldırabilecek bir yapım olmasından dolayı bu filmi de rahatlıkla izleyebileceğimi düşünerek yanıldığımı anladım ve filmin sonunda "İnsanım lan ben!" dedim. Gerçekten ne kadar ağır görüntüleri kaldırabileceğinizi düşünseniz bile bu film, bu düşüncenizin son noktası olacaktır. Çünkü; film, sizin hangi görüntüleri ne derece kaldırabileceğinizle alakalı değil direkt olarak insanlığınızla alakalı içerikler barındırıyor. Bu içeriklerin de insanlık dışı olması aynı zamanda bunu bir insanın ürettiği ironisiyle en başta bahsettiğim konuya dönmenizi sağlıyor.

Dün ikinci defa izledim. Film öyle sanıldığı kadar korkutucu, tiksindirici olmadığını düşünüyorum gerçekçi bir film değil çünkü sonda ki karakterimizin aile fertlerine yaptığı tecavüz sahnesi tiksindirse de gerçekçi olmadığı için etkilemedi beni. Hikayesi ilgi çekici ve kendini izletiriyor akıcı da.

Dün ikinci defa izledim. Film öyle sanıldığı kadar korkutucu, tiksindirici olmadığını düşünüyorum gerçekçi bir film değil çünkü sonda ki karakterimizin aile fertlerine yaptığı tecavüz sahnesi tiksindirse de gerçekçi olmadığı için etkilemedi beni. Hikayesi ilgi çekici ve kendini izletiriyor akıcı da.
Hocam gerçek yapacak halleri yok ya. Böyle bir şey düşünülmesi kaleme alınması çekilmesi bile iğrenç.

Film ilk çıktığında Sırbistan'da çok tepki görmüştü. Oyuncuların bir çoğu başka filmlerden teklif alamadı. Bu filmde emeği geçen herkes damgalandı. İzlemenizi tavsiye etmem.
Film'in başrol oyuncusu "Milos" karakterli sırp oyuncu sırbistan'ın değil balkan sinemasının en önemli isimlerinden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı