A-sosyal olmak

Merhabalar etrafımda genellikle yaşıtlarımda olsa kötü insanlar var. Küfür ve bunun gibi şeyler gibi hayatlarını geçiren insanlarla takılmıyorum. Bu yüzden a-sosyalim böyle insanlarla takılmak mı iyi yoksa a-sosyal olmak mı? İnternette çok arkadaşım var ama güvendiğim çevremdeki birçok insanla ilişkimi kestim kötü yola kendimi saptırmamak için. İyi mi yapıyorum yoksa kötü mü? A-sosyal olduğum için annem ve babamdan da azar yiyordum şu an corona var :D. Dışarı çık diye her zaman evde kaldım bunun benim yarrarıma olduğunu düşünüyorum sizce öyle mi?
Asosyallik bir tercih Neo ve Toprak böyle bir video vardı sanırım?
 
A-sosyal olmak daha iyidir saçma sapan kişilerle arkadaş olacağınıza. "Üzüm üzüme baka baka kararır" diye bir söz vardır kültürümüzde. Emin olun fark etmeseniz bile yavaş yavaş o kötü çevrenizde ki arkadaşların zihniyetine dönüşeceksiniz. O yüzden a-sosyal kalın daha iyi. Fakat biraz çevrenizi gezin inanın bana illaki bir iki tane bile olsa sağlam arkadaş vardır.
 
Küfür sorun değil, bende küfür eden birisiyim. Ama dediğiniz gibi abaza olup sürekli karı kız konuşup, cinsellik konusu açan kişilerle bende arkadaşlık etmiyorum ve onlarla arayı kapatarak iyi yaptığınız düşünüyorum. Çevremdeki arkadaşlarım çok düzgün insanlar.
 
Küfür, sigara, kızlarla takılmak eylemlerini onlar yaptığı ve sen yapmadığın için muhtemelen onlar biraz daha özgüveni yüksek insanlar olacak. Küfür eden özgüvenli olur demiyorum ancak şu dönemde maalesef sigara içmek, küfür etmek, kızlarla takılmak özgüvenli bir şey gibi görülüyor. Toplumda ki genç kitlenin çoğu bunu böyle kabul etmiş durumda. İster kabul et ister etme ama bu şekilde devam ettikleri için o insanlar senden çok daha özgüvenli olacaklar. Senin sesini çıkartamadığın yerde onlar konuşacaklar, sen her zaman eve geldiğinde onların arkasından konuşacaksın ancak sen onların umrunda bile olmayacaksın. Sen oyunlarınla vakit geçirirken onlar sokaklarda sigaralar içip kızlarla takılıp küfürler ederek gezecekler. Maalesef bunu önermesemde bu olay onları senden çok daha özgüvenli yapacak. İleride bunun zararını görebilirsin. Hatta bana soracak olursan kesin görürsün.
O tarz insanlarla arkadaşlık yap demiyorum ancak hiçbir insan kusursuz değildir. Küsur ararsan her şeyde bulursun. Ben sigara kullanırdım eskiden ancak içmeyen arkadaşlarım vardı hatta dumanından çok rahatsız olanlar vardı ve ben onlar rahatsız olmasın diye uzakta içip gelirdim. Bende küfürde var kızlarla konuşma takılmada var. Senin söylemlerine göre ben kötü bir insanım :) bence asosyalliğin o insanlarla takılmaktan çok da iyi bir yanı yok.
 

Geri
Yukarı