İnceleme A Way Out

A Way Out nedir?
2 kişi hapishaneden kaçmaya çalıştığımız bir oyundur. Online veya bölük ekran ile arkadaşlarınızla oynuyorsunuz.

grafikler
Bu tarz bir oyun için bence gayet yeterli. Manzaralar, sahneler, animasyonlar vs. akıcı ve güzel.

hikaye
Oyunun finali hariç çoğu kısmına yabancı aksiyon filmi gibi diyebilirim. Mantık hataları falan var ama oynaması oldukça sarıyor. Bunlar dışında finali gerçekten beni şaşırttı. Finalin şaşırtıcı olduğunu başka yerlerde önceden duymuş ve "en fazla ne olabilir ki " diyordum fakat gerçekten efsane bir final olmuş.

basit düzeyde seçimler
Çok fazla olmasa bile bazen gidiş yolu oyunculara seçtiriliyor. Finale etkisi yok ama tempoya müdahale edebilmek güzel bir şey.

oynanış
Karakter hareketleri yavaş ve oynanış genel olarak kolay. Oyunu bir sevdiğiniz ile oynarken gerçekten kaptırıp gidiyorsunuz ve kusurlar o kadar da önemli gelmemeye başlıyor. Bazı bölümlerde de araçlar ve silahlar kullanıyoruz. Muhteşem diyemem ama yeterli seviyede olduğunu düşünüyorum.

bölük ekran
İlk defa bölük ekranda oyun oynadım. Monitörüm 24" ve rahatsız edici bir sonuç ile karşılaşmadık. Monitörünüz küçük ise zorlanabilirsiniz.

bölüm tasarımları
Sürekli bir iş birliği içerisindeyiz ve hangi karakterin neyi yapacağı çoğu zaman belli değil, sizin seçimlerinize göre görev dağılımı düşüyor. Görev esnasında da birbirinizi kollamanız önemli. Yoksa ciddi ciddi kavga edersiniz. :D

fiyat
İndirimde 40TL'ye kadar düşüyor. 6-7 saatlik bir deneyim için biraz pahalı. Game Pass veya EA Play ile oynamak daha karlı olabilir.

peki alınır mı?
Oynayacak arkadaş ve gerekli ekipmanlarınız varsa (tek PC ile oynayacak iseniz klavye + gamepad gerekiyor) oynamanızı öneriyorum. Bu yapıda çok fazla oyun yok ve ben bunu oldukça başarılı buldum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. :)


Steam play together ile 2 klavyeyle oynanabilir mi?


Yayın yapıyorsun tek bir bilgisayardan 2 kişi oynuyor bildiğim kadarıyla.
 
Arkadasim @Lawen mal oldugu icin almiyor. Kendisi alirsa beraber oynayacağız.

Oynadigim zaman incelemeyi tekrar degerlendirmek icin bekliyorum.

Oyunu tek kişinin alması yeterli diğer kişi demo yükleyip alan arkadaşına bağlanabiliyor.
 

Geri
Yukarı