A1 combo baskı kayıyor

Bütçe
30000
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Meslek
Destek Uzmanı
Selamlar,

Daha önce Bambu Lab X1C ve Creality k1Max kullandım. Sonrasında maalesef ki A1 combo satın aldım. Tek baskı aldığımda herhangi bir sorun yokken aynı modelden tablayı doldurduğumda saçma sapan sorunlar olmaya başladı. Örnek olarak 24 tane nesne var tablada 17 tanesi düzgün çıkarken 7 tanesi ortadan kayıyor ama tablaya yapışmasında sorun yok. Bildiğiniz ortadan bölünüyor nesne, ne yapsam ne etsem çözüm bulamadım. Çözüm önerisi olan var mı? Kullandığım filamentler; eSUN, Creality, filetto, porima ve beta. Önerilerinize açığım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Daha önce Bambu Lab X1C ve Creality k1Max kullandım. Sonrasında maalesef ki A1 combo satın aldım. Tek baskı aldığımda herhangi bir sorun yokken aynı modelden tablayı doldurduğumda saçma sapan sorunlar olmaya başladı. Örnek olarak 24 tane nesne var tablada 17 tanesi düzgün çıkarken 7 tanesi ortadan kayıyor ama tablaya yapışmasında sorun yok. Bildiğiniz ortadan bölünüyor nesne, ne yapsam ne etsem çözüm bulamadım. Çözüm önerisi olan var mı? Kullandığım filamentler; eSUN, Creality, filetto, porima ve beta. Önerilerinize açığım...
Modelden dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz, başka modellerde de aynı sorun mu var?

Tablanın aynı bölgesinde mi oluyor ? Eğer öyle oluyorsa katman kayması dediğimiz şey oluyor olabilir. Baskı kafası veya tabla o bölgede hareket ettiği esnada kayış adım kaçırdığı için baskınızı bozuyor olabilir öncelikli olarak kayış gerginliği ve millerde toz vs. olup olmadığını kontrol edin. Tablanın o bölgesinde sorun olmuyor rastgele oluyorsa yazıcınızın yaptığı otomatik kalibrasyonlarda sorun oluşmuş olabilir. Yazıcıyı fabrika ayarlarına döndürün veya baştan input shaping vs. ilk kurulum esansında yaptığı kalibrasyonları tekrar kalibre etmesini deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı