A1 ehliyet ile uzun yol yapılır mı?

SigmaCrexy

Centipat
Katılım
14 Aralık 2022
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 2009 şubat doğumluyum ve motor almayı düşünüyorum. Ehliyete 1 sene var, 1 sene içinde mahalle arası sürüp biraz tecrübe kazanmak istiyorum. Ehliyetimi aldığım zaman otobana çıkabilir miyim? Gezme amaçlı uzun yol yapmayı düşünüyorum.
 
ehliyetiniz ve bütün ekipmanlarınız var ise neden olmasın. Ailenizden izin alırsanız kanunen bir sıkıntı olacağını sanmıyorum
 
Sorun olmayacaktır. A1 derecesinin üstü motor kullanmadıgınız sürece ve ekipmanlarınız tam oldugu sürece hiçbir sorun olmaz. Tabii trafik kurallarına ve hız tabelalarına dikkat etmenizdede yarar var. Sonra evinize kağıt gelmesin :)
 
Gezme amaçlı uzun yol yapmayı düşünüyorum.
Yapma yaparsın ancak tehlikeli, 125cc dediğin motorların son hızı zorlasan 100-110 oluyor arabalar sürekli sıkıştırıyor.
Önüne tır, kamyon geldiğinde gücü yetmediği için sollama yapamıyorsun vs.

Tavsiyem A1 ile motor kullanmayı öğren A2 aldıktan sonra uzun yol yaparsın.
 
Ehliyet zamanın geldiğinde bu konuyu düşünürüz sen TYT çalış şimdi

Fazla kırıcı olmamış mısın? Çocuğun hevesini alma.

Konuya gelecek olursa 125CC ile adamakıllı yol yapamazsın konforlu olmaz 125'ler genelde 110 top Speed yapıyor ama adı üstünde top Speed o hızda sürekli gidemezsin 90 üstü motor zorlanmaya başlıyor sollamaya gelecek olursak 110a zar zor çıktığı için sollama yapamazsın her zaman sağda gitmek zorunda kalırsın A1 öğrenme aşamasıdır yaşın A2 yetince A2 alırsın 200 300CC bile yeterli dominar 250 veya 400 ile istediğin gibi gezebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı