A1 motor ehliyeti nasıl alınır?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Selamlar. 17 yaşındayım ve motor ehliyeti almak istiyorum. Henüz bir motorum yok ailem ilk önce ehliyet sonra motor alırsın diyor. Motor sürmeyi bilmeden ehliyet sınavını nasıl geçeceğim bilmiyorum. Vitesli motor ehliyeti almak istiyorum çünkü ileride tekrar bununla uğraşmak istemiyorum sanırım vitesli motor ehliyetiyle hem scooter hem de vitesliyi kullanabiliyormuşuz. Bu süreç nasıl ilerliyor bunu merak ediyorum sınavda öğretiyorlar mı yoksa direkt elime motoru verip geç mi diyorlar?

Prosedürü öğrenmek istiyorsan dostum YouTube üzerinden videolar öğrenebilirsin parkuru anlatıyorlar zaten nasıl olduğu uygulamaya gelecek olursak.
Araba ehliyeti alır gibi yazılıyorsun sana motorun özelliklerini anlatıyorlar. Nasıl kullanacağını vs.
sonrasında parkura götürüp 1 haftalık süreçte öğrendiğinde sana sınav tarihi alıp sınava tabii tutuyorlar.
Parkuru geçersen alırsın geçemezsen tekrar girersin.
Not: İlk defa ehliyet alacağın için teorik sınava girmek zorundasın toplamda süreç 2-3 ay arası sürer.

Selamlar. 17 yaşındayım ve motor ehliyeti almak istiyorum. Henüz bir motorum yok ailem ilk önce ehliyet sonra motor alırsın diyor. Motor sürmeyi bilmeden ehliyet sınavını nasıl geçeceğim bilmiyorum. Vitesli motor ehliyeti almak istiyorum çünkü ileride tekrar bununla uğraşmak istemiyorum sanırım vitesli motor ehliyetiyle hem scooter hem de vitesliyi kullanabiliyormuşuz. Bu süreç nasıl ilerliyor bunu merak ediyorum sınavda öğretiyorlar mı yoksa direkt elime motoru verip geç mi diyorlar?
yere düşe düşe dostum :)) öğrene öğrene hallediceksin bu işleri. yaşım 40 tecrübe konuşuyor

Dostum merhaba, öncelikle kursa yazıldıktan 1 ay sonra e-sınav'a giriyorsun, e-sınavı geçersen direksiyon dersleri almaya başlıyorsun, altına 125CC bir motor veriyorlar ve debriyaj kavramayı, dur kalk yapmayı 5-6 derste öğretiyorlar sonrasında direksiyon sınavına giriyorsun, önce parkur sonra trafikte sürüyorsun.

Sınavda bir şey öğrenmiyorsunuz, başta sürücü kursuna kaydolup sonrasında eğitimlere başlıyorsunuz. Saatlerinizi bitirince sınava giriyorsunuz, parkuru geçerseniz trafiğe çıkıp sürüyorsunuz. Sonrasında almış oluyorsunuz zaten.

1-) Sürücü kursuna yazıldın gerekli evrakları istediler.
2-) Sağlık raporu velin ile aile hekimine gidiyorsun ve alıyorsun bazı istisnai durumlarda şehir hastanelerine sevk edebilir.
3-) Evrakları tamamladın kursa yazılmış oldun.
4-) Yazılı dersler başladı onları aldın çalıştın yazılı sınava girdin geçtin.
5-) Genelde 1 ay içinde direksiyon derslerin başlar ve 1 hafta ders alırsın genelde yeterliysen 2.hafta direksiyon sınavına girersin.
6-) Geçtiğini varsayalım 2 gün içinde sertifikan çıkıyor alıp nufüs müdürlüğüne gidip ehliyet harçlarını yatırıp alıyorsun.

Not: MEB tarafından ehliyet kayıtları ayın 1'i ila 10'u arasındadır.

Dostum merhaba, öncelikle kursa yazıldıktan 1 ay sonra e-sınav'a giriyorsun, e-sınavı geçersen direksiyon dersleri almaya başlıyorsun, altına 125CC bir motor veriyorlar ve debriyaj kavramayı, dur kalk yapmayı 5-6 derste öğretiyorlar sonrasında direksiyon sınavına giriyorsun, önce parkur sonra trafikte sürüyorsun.
Anladım hocam peki ehliyeti otomatik ehliyet alsam 1 yıl sonra falan vitesli ehliyet için başvursam üstüne ne kadar ödeme oluyor tahmini?

Anladım hocam peki ehliyeti otomatik ehliyet alsam 1 yıl sonra falan vitesli ehliyet için başvursam üstüne ne kadar ödeme oluyor tahmini?

A1 de otomatik-manuel olarak ayrı ayrı alınıyor mu bilmiyorum açıkçası. Tavsiyem almışken manuel alın, emin olun sandığınız kadar karmaşık ve zor değil. He illa otomatik alacağım derseniz yazılı sınavdan muaf olursunuz büyük ihtimal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı