A1 Motor Önerisi

AAAplus

Kilopat
5 ay sonra 16 yaşına gireceğim ve A1 ehliyeti almayı düşünüyorum motor için, spor görünümlü motor tavsiye eder misiniz ?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Üst tarafta verdiğim linkten detaylı inceleme yapabilirsiniz yeni ehliyet yasası hakkında. Motora gelicek olursak, başlangıç ve öğrenme aşaması için en uygunu CBR125'dir. Yaşın ilerledikten sonra motor değiştirmek istersen aklında R25 olsun.

Tam olarak anlayamadım M ehliyeti 16 yaşına girince, A1 ehliyeti de 16 yaşını doldurunca yani 17 ye girince mi alabiliyoruz ?

03.10.2000 doğumluyum 3 ekimde a1 ehliyet için başvurabiliyor muyum ?

Tam olarak anlayamadım M ehliyeti 16 yaşına girince, A1 ehliyeti de 16 yaşını doldurunca yani 17 ye girince mi alabiliyoruz ?

03.10.2000 doğumluyum 3 ekimde a1 ehliyet için başvurabiliyor muyum ?

İlk önce senin soruna cevap vereyim. Evet 3 Ekim tarihinde başvurabilirsin. 16'nı doldurup 17'den gün alman lazım.

Motor önerisine gelince. Hayatın boyunca hiç ama hiç motor tecrüben yoksa en az ilk 3 aylığına bir tane dandik scooter ile başla (dandik derken gidip de har har diye egzoz patlatanlardan alma normal scooter 50 cc'lik 125 cc'lik fark etmez). Neden bunu dedim çünkü motor sürmek normal trafikte araba sürmekten çok çok farklı. Mesela arabalar peş peşe giderken motorlar, eğer motor varsa önünde fermuar hizasında, araba varsa arabanın ya sağından ya da solundan gitmeli. Bunun gibi şeyler. Yani scooter alarak ilk önce trafiği anla. Sonra maksimum 125 cc 15 beygirlik motor al (zaten ehliyetin ona müsade ediyor). Motoru da kesinlikle ama kesinlikle CBR 125R tavsiye ederim. Sana vitesli motoru öğretir. Hem sportif hem de öğretici bir motor.

Motor yükseltirken "ya ben iyi sürüyorum ya çakayım 600'lüğü 1000'liği" deme sonun gümbürtüye bilet kesimi olur. Allah korusun hiç ummadığın kazalar, sakatlanmalar, ölümler olur. 125 mi kullandın? 150'liğe geç. Yetmediği zaman 200. Sonra 250. Sonra 300. Sık değiştirirsin motoru ama öğrenerek değiştirirsin. Hem bütün motorları tanırsın. Daha da profesyonelleşirsin.

Bir de her zaman söylüyorum gene söyleyeceğim. Motor alırken sakın birilerinden tavsiye isteme. Yok YZF R125 al, CBR 125R al falan diyenlere bakıp da hemen onu alma. Dinle evet ama git test et. Sele yüksekliği iyi mi? Amortisörler nasıl? Gaz tepkisi iyi mi? Bunlar önemli. İlk başlarda motor alırken tavsiye istersin sonuçta başlangıcı ya 50-150 cc'lik motorlar arası yapılır. A1'de başlangıç ehliyeti zaten. 125cc 15 beygirlik motorları sürebilirsin maksimum.

Şimdiden hayırlı olsun ve tekerin düz bassın. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı