-Yapılması gereken A 'dan Z' ye tüm bakımlar.
-Özel sübap ayarı(Youtube 'ta videosu var)
-Ateşleme sistemi(bobin/iridyum buji kontrol ve değişimi, NGK marka olacaklar).
-Port Polish.
-Honlama ile hacim büyütme. Yanında mecburi olarak kol, piston, krank değişimi. (2.0)
-Manuel vites ise şanzımanı 6 vites olanla değiştirmek. Otomatik ise oranlar uzun zaten.
-İşinin ehli bir yerde düzgün LPG AFR ayarı. (Candan Mühendislik gibi)
-Pedal Commander cihazı.
Açık hava filtresi, katalizör iptali, egzoz iptali vs. uygulamalara hiç girme, gücüm artsın derken gücün düşer. Bakımda kullanılacak parçalar kaliteli markaların kaliteli modelleri olsun.
Bana sorarsan motor kondisyonu iyi ise hacim arttırma olayına girip aracın orijinalini bozma. Şanzımanda sıkıntı yoksa aynı şekilde şanzımana dokunma. FD6 artık yaşlı araba kategorisinde sayılır, sabah akşam bir şeyler çıkabilir, çıkarsa değiştirirsin, durduk yere para harcama. Bakımlarını yaptır, sübap ayarını yaptır, ateşleme sistemini kontrol ettir, iyi bir LPG ayarı ile yoluna devam et, gerisi teferruat benim gözümde. Kullanmayı bilene 1.6 motor da yeter, özellikle şehir dışına çok çıkılmıyor ise.
Ayrıca, ben ne ustayım nede bu işlerde çok tecrübeliyim. Bu işlerle ilgili daha çok yardım alabileceğiniz Civic forumu var, orada da sormanızı tavsiye ederim.