A10 4600M laptop upgrade

hetzenheppa

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Bilgisayarımın parçaları bu şekildedir.

amd sistem ozellikleri.png

RAM'i 8 GB RAM yapacağım. İşlemci olarak APU kullanıyorum. Ekran kartı gerekiyorsa bilgisayarıma önerinizi bekliyorum. Bir de termal macun olarak ne önerirsiniz kaliteli olursa iyi olur 20-30 FPS'lerde oyun oynuyorum.

Ekran kartı olarak yapabileceğiniz bir takviye yok, masaüstü ekran kartlarını direkt takmanız mümkün değil. eGPU denen harici adaptör yardımıyla laptoplarda masaüstü ekran kartlarını kullanmak mümkün. Ancak düşük bütçe için önerilen yöntem değil. Bağlantıyı kuracak adaptör ve güç kaynağı almak gerekiyor çünkü. İstisnasız her laptop bu harici sisteme uyumlu mu araştırmadım açıkçası. 8 GB yaparak RAM yetersizliği varsa ortadan kaldırabilirsiniz. Bu bilgisayar için 8 GB RAM yeterli zaten. Ek olarak, 20-30 FPS oynanmayacak düşüklükte bir değer değil. 60 FPS güzel bir hedef ancak elinizdeki ürünün de kapasitesi belli. Yeni sistem alana kadar idare etmek gerek.

Termal macun konusunda Zalman ZM-STG2 modelini önerebilirim. Kendim de kullanıyorum, STG1 modelini de kullandım ve Cooler Master'ın orta bütçeli soğutucularının yanında gelen varsayılan macununu da kullandım. Özellikle CM'nin macununa göre daha yoğun bir yapısı var. Performans olarak da oldukça başarılı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı