A10 7850k işlemci ve asus a88xm-a overclock yapma

Suleymanozer

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Psikolog
Merhaba arkadaşlar. Şuan Overclock yapmak için biosta pc. Fakat yapamadım. CPU Ratio seçeneğini göremiyorum. İnternetten bir videoda benim anakarımın pro versiyonunu izledim. O video da CPU Ratio, Memory frequency'nin hemen altında ama benimkinde yok. sözü geçen video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lütfen bana yapmam gerekenleri adım adım anlatır mısınız?

AMD Fusion serisi bir işlemci kullanıyorsun. K ibaresi çarpan kilidinin açık ve frekans artışının yapılabileceğiş anlamına geliyor.

Kullandığın anakart ve şuan kullanmakta olduğun BIOS yazılımı nedir?
Konuya dönüş yaparsan adımı etiketlersin. @Suleymanozer

@BilgisayarKurdu İşin aslı hallettim. Biostan OC yapmayı denedim ve sonuç alamadım. Sonra AMD'nin sürücüsü üzerinde öyle bir seçenek vardı. Önce test yapıyor ve ne kadar OC yapılabileceğini hesaplıyor. 3,7'den 4,4Ghz ge kadar yaptım bende. Prime95 test ettim. Üzerinde stok fan var ve test sırasında %100 yük ile 65 derece ısındı işlemci. Sanırım bu ısı iyi. Gündelik işlemlerde 20 derecenin üstüne de çıkmıyor.

Sıcaklık değeri benimde garibime gitti. Şuan laptoptan yazıyorum ve bahsi geçen masa üstü bilgisayarın uzağındayım. Ama OC'den önce de boşta 10 derecenin altındaydı. Kasa içi hava sirkülasyonu yüksek fakat üstünde stok fan var. Bir kaç test daha yapıp akşam yazayım buraya.

@BilgisayarKurdu Doğru mu yaptım bilmiyorum ama 15 dakka kadar test ettim. Foto ekliyorum bir bak istersen.

Hatta aynı zamanda 'core temp' ile de baktım.

Dosya Ekleri

• j.jpg
    j.jpg
    84,1 KB · Görüntüleme: 451
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    177,1 KB · Görüntüleme: 757
Olur bir de öyle denerim. Kusura bakma bilgisayar benim olmadığı için gidip test ediyorum öyle yazıyorum. Öğlen yine bir gidip bir de dediğin gibi test ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı