A10 7850K Overclock

İlk önce High'da deneyin aldığınız sonuç sizi tatmin etmezse Expert'e geçersiniz.
Hayır, ben sadece uydurma bir rakam verdim 18.5 diye default değerden devam edin.

İlk önce High'da deneyin aldığınız sonuç sizi tatmin etmezse Expert'e geçersiniz.
Hayır, ben sadece uydurma bir rakam verdim 18.5 diye default değerden devam edin.

İşlemcinin mhz'si düştü.

@B777300ER

4000Mhz yazana dek Apu multiplier i arttırmalımıyım? şuan 11.0'da 550MHz gösteriyor.

Dosya Ekleri

• ssd.jpg
    204,9 KB · Görüntüleme: 218
Tamam şimdi küçük hesaplama yapalım APU frequency'niz 100 ve multiplierınız 4.5 100x4.5=450 Mhz.
İşlemcinizin stok hızı 3700Mhz 3700/10=37.0 default multiplierınız.
Siz bana ilk değer olarak x40 demiştiniz niye düştünüz o kadar ? Multiplierı 37.0'a alın ve Mhz'yi kontrol edin.
Veya F5'e basarak eski BIOS ayarlarına dönün ordan devam edin seçim size kalmış.
Sizin amacınız 4000Mhz'yi görebilmek görene kadar devam edin.

Şimdi Apu multi.'yi 40.0 a çektim bu şekilde deneyeceğim bios ekranında işlemci hızı 4000mhz olduğu yazıyor ama bilgisayarda daha bi yavaşlama hissettim.

@B777300ER
Şöyle bir şey fark ettim hocam 60 dereceye çıktıgında 1995mhz yazanlar 800mhz ye iniyor işlemci 45 dereceye düştüğünde tekrar 1995mhz yapıyor yan i işlemci kendini bir şekilde kısıtlıyor. bunu nasıl çözücez peki ? (4000MHz de 60 derecenin üstüne çıkmadı.)

Onun hakkında pek bilgim yok. AI Suite >> Tool >> EPU kısmı Auto'da ise High performance yapın belki düzelir. Bu ayar APU'larda da vardır büyük ihtimalle.
Şimdi overclocka başlayabilirsiniz: Anladık ki sizin default multiplierınız 37.0 bunu 38.0, 39.0 diye arttırın ve her arttırmada Prime 95 Small FFT testi yapın. Başta sorduğunuz sorunun cevapları bu kadar.

Son düzenleme:
Araştırayım internetten siz ayarla oynamayın. EPU'nun mantığı güç tasarrufu sistemde boşta olduğu zamanlar frekans'ı düşürerek elektrik tasarrufu ediyor sistem bunu "High Performance" a alınca freakns sürekli olması gereken değerde kalıyor. Ben de APU kullanmadığım için bu durumu hiç yaşamamıştım .

Yok hocam yabancı sitelere bakıyorum.

Son düzenleme:
Anladım çok teşekkür ederim.Tek sorun kaldı işlemci ısındığında hızını düşürüyor bunu çözmem gerek EPU diye bir şey bulamadım malesef ama Anti surge support diye bir şey var auto'da o dediğiniz bu olabilirmi?

FPS düşüşlerinin nedeni büyük olasılıkla ısının düşürülmesi için hızı yavaşlatıyor buda ani fps düşüşü yapıyor bunu çözmemiz gerek işte.(Şuan41.0 ama 40.0 yaptığımda 60 dereceye çıkarken şimdi 57 nin üstüne çıkmıyor.)

Tamam cevabınızı bekliyor olacağım o arada bende işlemcilere biraz yükleneyim .

@B777300ER
Birşey bulabildinizmi? Ben bulamadım.

@B777300ER

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu yaptım unpark gösteriyor hepsi ama genede düşürüyo .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…