A10 7850K Sistem Toplama

Neyse amd ekran kartı almayı düşünüyorum yine de nvidia ya hiç ısınamamışım dır bunca zaman zaten ben ekran kartı alana kadar oooo daha var yani şimdilik amd nin apu su ile orta ayarlarda idare edicem oyunlarda. Dediğiniz ilk sistem aklıma yattı inceliyecem attığınız sistemi a10 7870k işlemcili olan sistem ona bir bakıcam teşekkürler.

Hocam son bir konu aklıma kaldı 500w lık psu gereklimidir acaba 400w yeter mi ?
Kaliteli bir 400W yeterli gelecektir.

İşlemcin K ibareli olduğundan dolayı ilerleyen senelerde Overclock yapabilirsin. Bence K ibareli anakart seçebilirsin.

Tavsiyen için teşekkürler ama Ramler aşırı pahalıya kaçmış benim için 2400 mhz almamı tavsiye etmişsin ama benim bütçemi aşıyor. Ramlerin Mhz farklarını farklı forumlar da okumuştum çok fazla bir etkisi olmadığını söylüyordu herkes 1600 mhz nin yeteceği kanaitine varmıştım o yüzden.Kasa olarak ise biraz daha ucuz ve güzel duran bir kasa arıyorum cooler master benim ihtiyacımı karşılamıyor bu durumda ve anakart olarak tavsiye ettiğin asus a58m-k da hdmi çıkışı bulunmuyor yanlış görmüyorsam ben pc yi televizyonda kullanıcağım için hdmi çıkısı olmasını istiyorum.Son olarak da ekran kartı için beklemeyi istiyorum amd nin dx 12 destekli ekran kartlarının çıkışını bekliyicem.Kısaca anlatmaya çalıştığım olabildiğince alınacak olan parçalardan kısmak istiyorum 1500 tl tutan hesapı daha da düşürmek için uğraşıyorum diyebilirim çünkü şu an elimde 400 tl var ve ben bunları parça parça alıcam zamanla ne demek istediğimi anlamışsındır.

Hangi siteden topadığınızı öğrenebilir miyim acaba ?

Asus A58m-A alabilirsin onda Hdmi çıkışı var. Ramleri 2400 mhz olarak almalısın ama işlemcini a8 7650k al dengelenir, lol, csgo gibi oyunlarda a10 ile aynı performansı alırsın, stok soğutucu kullanma duyduguma göre gürültülüymüş.

Asus A58m-A alabilirsin onda Hdmi çıkışı var. Ramleri 2400 mhz olarak almalısın ama işlemcini a8 7650k al dengelenir, lol, csgo gibi oyunlarda a10 ile aynı performansı alırsın, stok soğutucu kullanma duyduguma göre gürültülüymüş.
O gürültü olayı Fx serisinde. 7000 serisi apular Fx serisine nazaran daha az ısınıyor. Kendi soğutucusu çok sıcak bir şehirde değilsen yeterli.

O gürültü olayı Fx serisinde. 7000 serisi apular Fx serisine nazaran daha az ısınıyor. Kendi soğutucusu çok sıcak bir şehirde değilsen yeterli.
Benim arkadaşa önerdiğim ve arkadaşın beğendiği sistemde zaten bir soğutucu bulunmakta ve içinde A10 7870K bulunuyor.

Daha iyi bir işlemci almak varken neden kötüsünü alasınki ?

Evet arkadaşlar kararımı aşağıdaki sistemde kesinleştirdim arkadaşların attığı önerileri inceleyerek böyle bir oluşum hazırladım bu parçaları toplamayı düşünüyorum herkese teşekkürler.

Kasa : XIGMATEK ASGARD 381 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA
Fiyat : 250 TL
Kasa Fan x4 :XIGMATEK XOF SERİSİ 120MM TURUNCU FAN
Fiyat : 95 TL
İşlemci : AMD A10 7870K Soket FM2+ 3.9GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci + R7 GPU
Fiyat : 549 TL
Anakart : ASUS A58M-A/USB3 A58 Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C.) USB 3.0 DVI&HDMI Anakart
Fiyat : 225 TL
Harddisk : WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
Fiyat : 210 TL
Ram : GSKILL 8GB (2x4GB) Trident X DDR3 2400MHz CL10 1.65V Dual Kit Ram
Fiyat : 315 TL

Toplam Fiyat : 1.645 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı