A10 7870k işlemci 100 dereceye çıkıyor

fertug

Hectopat
Daha fazla  
Oyunlarda aşırı ısınıyor hatta 100 dereceye kadar çıkığı oluyor. Aşırı ısınmadan PC mavi ekran veriyor, oyundan atıyor. İşlemcinin soğutucusunu değiştirdim sorun çözülmedi 2 farklı termal macunla ayrı ayrı test yaptım faydası olmadı. Bir çözüm bulamadım önerisi olan var mı? Şuanda soğutucu olarak Akasa Venon kullanıyorum. Bu arada ana kart sıcaklığı falan normal seviyelerde. İşletim sistemim windows 10 pro. Windows 7 denedim aynı sorun devam etti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba işlemciye 5 volt felan verdiniz :D

Yada sistemi toplarken macunu yeteri kadar sıkmadınız veya heryerine dağıtmadınız.
Önce BIOS'a girip ayarları default konumuna getirin (sıfırlayın).
Deneyin.

Olmazsa sistemi sökün. Macunları temizleyip yeni ve kaliteli bir macun sürün. Mercimek kadar olsa veya işlemcinizin kapağını örtecek kadar sürün. Kasa ve CPU soğutucu fanlarını temizleyin.

Halen çözülmediyse sisteme temiz windows 10 format atın.

Yine olmazsa en son ne zaman BIOS güncelleştirmesi yaptınız ? Son yaptığınız BIOS sıkıntılı yada buglu olabilir. Bir önceki BIOS'u yükleyin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı