A10 7870K RX 570 Siyah Ekran Sorunu

2 gün önce RX 570'i A10 7870K işlemcili sisteme taktım. PSU VX 500. BIOS'dan APU'yu disable yapsam bile Radeon Settings'de R7 Graphics ve RX 570 olarak 2 GPU gösteriyor. Aygıt yöneticisi de aynı şekilde. FurMark'da ise RX 570 crossfire enabled diyor. 19.7.5 driver sürümünü kullanıyorum. LOL gibi düşük oyunlarda kart yüzde 30-40 ta calistigi için sıkıntı olmuyor saatlerce oynuyorum ama Witcher'da falan ya da FurMark testlerinde siyah ekran oluyor ve restart atmadan düzelmiyor. Aygıt yöneticisinden APU'yu devre dışı bırak deyip DDU ile driveri kaldırdıktan sonra 19.8.1'i kurmalı mıyım? Driver çakışması olabilir mi? Yoksa kartı garantiyemi yollamaliyim? Power limiti yüzde 20'lere çekerek denedim acaba daha fazla mi guc istiyor diye ama gene siyah ekran verdi. Yükte sorun olurken boşta sorun olmuyor acaba driver kaynaklı mi yoksa karttan mi kaynaklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle oyunda rx ekran kartını kullandığınızdan emin olun.
Ekran kartı sürücüsülerinin en güncel sürüm olduğuna emin olun.
Belki (düşük bir ihtimal) temassızlık olabilir ekran kartını yuvaya iyice oturtun.
Sorun devam ederse ramleri tek modül olarak kullanın.
Sorunun devam etmesi halinde bütün sistem özelliklerinizi yazmalısınız. detaylı bir inceleme yapalım gözden kaçırdığımız ufak bir detay olabilir.

Sistem özelliklerim : MSI a68hm e33 V2 ddr 3 4x2 1600 MHz ram a10 7870k işlemci vx 500 w psu Sapphire rx 570 pulse itx 4 GB ekran kartı eve gidince 19.8.1 yapicagim ama yazımda da belirttiğim gibi apu yu devre dışı bırakacak mıyım ? @Recep Baltaş abi seninde fikrini almak isterim
Öncelikle oyunda rx ekran kartını kullandığınızdan emin olun.
Ekran kartı sürücüsülerinin en güncel sürüm olduğuna emin olun.
Belki (düşük bir ihtimal) temassızlık olabilir ekran kartını yuvaya iyice oturtun.
Sorun devam ederse ramleri tek modül olarak kullanın.
Sorunun devam etmesi halinde bütün sistem özelliklerinizi yazmalısınız. detaylı bir inceleme yapalım gözden kaçırdığımız ufak bir detay olabilir.
Oyun performansı na göre rx 570 kullandığım net bir bicimde ortada aygıt yöneticisinden apuya sağ tıklayıp olaylar dediğimde sürücü kuruldu gibi bildirimler var ekran kartını taktiktan sonraki dakikalarda

@Ali Güngör abi belki senin bir yardımın dokunur ?

Dosya Ekleri

• a.png
    a.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 54
  • b.png
    b.png
    43,5 KB · Görüntüleme: 56
  • c.png
    c.png
    44,1 KB · Görüntüleme: 59
  • d.png
    d.png
    43,7 KB · Görüntüleme: 63
  • e.png
    e.png
    59,3 KB · Görüntüleme: 56
  • f.png
    f.png
    61,7 KB · Görüntüleme: 60
  • g.png
    g.png
    51,5 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı