A10 7870K sistem 2400 MHz bellek, 1600 MHz çalışma sorunu

Gold.Roger.191

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba kolay gelsin.
Bugün A10-7870k tabanlı bir sistem topladım. RAM'lerim 8 Gb 2400 MHz ve anakartım Gıgabyte F2A88XM-D3H A88X 2400 MHz destekli fakat BIOS'ta RAM'lerimi 2400 MHz'de çalıştırmama rağmen windows'a geçtiğimde 1600 MHz çalıştığını gördüm ve bu gerçekten performansa büyük bir etki yapıyor. Kendime ait 2 adet fotoğraf var acaba BIOS'ta atladığım bir şey mi var yardım ederseniz sevinirim. Windows 8.1 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cpu-z den ram hızınızı görüntüleyin, videoyu 4:10' dan başlatırsanız demek istediğimi anlarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önce cevabınız için teşekkür ederim . Cpu z de bende aynı değerleri alıyorum ama görev yöneticisi 1600 MHZ olduğunu söylüyor şöyle bir fotoğraft çektim acaba İşletim sisteminde bir sorun olabilir mi Windows 10 yüklesem düzelir mi ?

http://i.hizliresim.com/PP2LXb.png

Zaten şuan 2400'de çalışıyor 1200.2 Mhz yani 1200x2 = 2400 Mhz ediyor video'da dikkatli izlerseniz onu söylüyor görev yöneticisinde öyle göstermesi bir şeyi değiştirmez. Ayrıca Windows 10 kurmanız önerilir.

Ben de de ayni anakart islemci var ramlerim 2*8 kingston hyprex beast 2400 xmp den profile2 yani ramleri 2133mhz de calistirdigim da sorun yok fakat profile1 yani 2400 mhz gecis yaptigimda sistem acilmiyor amp enable durumda sorun nerden kaynaklaniyor olabilir ?

Merhaba.
Bu apu sistmeden memnun musunuz.?
Bende almayı düşünüyorumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…