A10-7870K Sistem Açılmama Sorunu

Semih AYYILDIZ

Hectopat
Daha fazla  
1500 TL oyun bilgisayarını üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan topladım. Hatırlamayanlar için sistemi veriyorum;

AMD A10-7870K
MSI A68HM-E33 V2
GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 2400MHz CL11 1.65V Dual Kit RAM
Aerocool GT Black Edition 500W
1 TB 7200 RPM Toshiba DT01ACA100

Bu sistemi harfiyen topladım. Fakat bilgisayar bazen açılıyor bazen açılmıyor. Sebebini tam anlıyamadım. Açıldığı zaman 9-10 saat kullanıldığı oluyor. Bu süre zarfında bilgisayarda hiç bir sıkıntı olmuyor. Fakat bazen saatlerce açma tuşuna basmama rağmen açılmıyor. Bilgisayarın problemini tam anlıyamadım. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Not: Bilgisayarın tüm kablolarını defalarca kontrol ettim. Tüm kablolar yerli yerine takılı. Ayrıca RAM ayarlarını da BIOS'tan 2400 MHz'ye çektim.

RAM'ler veya herhangi bir kablo, bileşen gevşek kalmış olabilir. İyice parçaları kontrol edin, mümkünse çıkarıp yeniden takın.
Mehmet Bey dediğim gibi defalarca kontrol ettim. Bir kaç sefer söküp yeniden taktığım oldu. Fakat hep aynı problemi yaşıyorum. Yine de yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.

Bazen basit düşünmek gerekiyor. Benzer sorun yaşamış ve tüm bilgisayarı defalarca söküp taktıktan sonra sorunun açma tuşunda olduğunu fark etmiştim :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı