A10 7870k sistem bellekleri 2400 MHz çıkarınca mavi ekran sorunu

algor

Hectopat
Yer
KONYA
Daha fazla  
Meslek
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ
Herkese iyi geceler,
Yeni topladigim sistemde mavi ekran hatasi aliyorum şöyle ki RAM'lerim 2400 MHz BIOS üzerinden 2400'u sectigimde mavi ekran veriyor ancak 1600 yaptığımda hiç hata vermiyor. Yardimci olacak birileri var mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklerin üzerinde yazanları bizimle paylaşır mısınız? Şu ana kadar bu hatayı alan arkadaşların hepsi bellekleri 2400 değil de 1600 alıp XMP ile 2400'e yükseltmeye çalıştığı için aldı. En azından bana hep böyle denk geldi.

Belleklerin üzerinde yazanları bizimle paylaşır mısınız? Şu ana kadar bu hatayı alan arkadaşların hepsi bellekleri 2400 değil de 1600 alıp XMP ile 2400'e yükseltmeye çalıştığı için aldı. En azından bana hep böyle denk geldi.

Ramler G-SKILL RIPJAWS marka olup DDR3 2400 CL11 ve Intel XMP Ready yazıyor.

Yardımcı olabilecek biri yok mu acaba?

Ramlerin frekansları mı farklı yoksa daha 2400 değiller mi acaba? Çözüm getirmez ama şöyle bir öneride bulunabilirim. 2133'de mavi ekran vermiyorsa öyle kullanabilirsin. Pek bir farkı yok.

Biosta DRam voltaj kısmını auto yerine 2400MHZ'e yetmesi gereken değer olarak 1.65V değerini elle girip kaydettiğinde sorun büyük ihtimalle çözülecektir.

RipjawsX - F3-2400C11D-8GXM - G.SKILL DDR3 Memory

Eyvallah hocam hiç aklıma gelmemişti. Deneyip sonucu paylaşacağım ancak şöyle bir durum da mevcut. Ekran kartı yazılımı için yeni yazılım güncellemesi mevcut diye uyarı geliyor yükle diyorum indiriyor yüklüyor ve yeniden başlatma uyarısı geliyor ki buraya kadar olan kısmı sorunsuz yüklendiğinin ispatı olarak yazdım. Sistemi yeniden başlattığım zaman yine aynı uyarıyı veriyor. Yani yeni yazılım güncellemesi var uyarısı. Bunun ne demek olduğunu bilen var mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı