A10 7870K sistem yükseltme

Hyperiod

Decapat
Merhaba, bilgisayarımda daha iyi performans alabilmek için donanımlarımda model yükseltmek istiyorum. Bu PC nasıl en az masrafla daha performanslı hale getirilebilir?

ASUS Radeon R7 240 4 GB 128 Bit Ekran Kartı
AMD A10 7870K 3.9 GHz İşlemci
ASUS A68HMK Anakart
Team Group 8 GB 4x2 2400 MHz RAM
Kingston 240 GB SSD
Thermaltake Fan
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarımda daha iyi performans alabilmek için donanımlarımda model yükseltmek istiyorum. Bu PC nasıl en az masrafla daha performanslı hale getirilebilir?

ASUS Radeon R7 240 4 GB 128 Bit ekran kartı.
AMD A10 7870K 3.9 GHz işlemci.
ASUS A68hmk anakart.
Team group 8 GB 4x2 2400 MHz RAM.
Kingston 240 GB SSD.
Thermaltake fan.
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Aynı sisteme sahiptim tamamiyle tek fark benim RAM'lerim Corsair 8 GB (2x4) 2400MHz RAM modeline sahiptim yükseltme yapmaya çalıştım ama yükseltme olmuyor o sisteme maalesef, en temizi yeni bir sistem almanızdır RX560-GTX1050 Ti dışındaki takacağınız ekran kartları darboğaz yapacaktır işlemci yükseltemeyeceksiniz çünkü soket farkı mevcut. Yani o sistemden maalesef bir şey olmuyor yenilemenin komple vakti gelmiş bir SSD işinize yarar gibime geliyor o bilgisayarda.

Kasa ve PSU nedir? Bu yazdıklarına göre hepsi gidici sadece SSD iş görür. Eğer kasa ve PSU iyiyse onlar da kalabilir.
Aerocool GT 500 Kasa P
Aynı sisteme sahiptim tamamiyle tek fark benim RAM'lerim Corsair 8 GB (2x4) 2400MHz RAM modeline sahiptim yükseltme yapmaya çalıştım ama yükseltme olmuyor o sisteme maalesef, en temizi yeni bir sistem almanızdır RX560-GTX1050 Ti dışındaki takacağınız ekran kartları darboğaz yapacaktır işlemci yükseltemeyeceksiniz çünkü soket farkı mevcut. Yani o sistemden maalesef bir şey olmuyor yenilemenin komple vakti gelmiş bir SSD işinize yarar gibime geliyor o bilgisayarda.
Hocam söylediğiniz veya önereceğiniz bir ekran kartı alsam beni 3-4 yıl götürür mü ? Öyle yüksek performans isteyen oyunlar oynamıyorum.Orta düşük performans isteyen oyunlarda Csgo Valorant vs.idare eder mi yeni pc toplayana kadar.
Kasa ve PSU nedir? Bu yazdıklarına göre hepsi gidici sadece SSD iş görür. Eğer kasa ve PSU iyiyse onlar da kalabilir.
Hocam farklı bir ekran kartı alsam beni 3-4 yıl götürür mü ? Öyle yüksek performans isteyen oyunlar oynamıyorum.Orta düşük performans isteyen oyunlarda Csgo Valorant vs.idare eder mi yeni pc toplayana kadar.

Benim eski sistem de FM2+ soketliydi zamanında elden çıkardım parça parça satış yaptım daha karlı oldu benim için tavsiyem sistem yükseltmeye müsait değil elden çıkarıp güncel bileşenli bir sistem toplaman.

Arkadaşın dediği gibi ekran kartı yükselmesi yapabilirsin RAM yükseltmesi yapabilirsin (DDR3 bulabilirsen) başka türlü yükselmeye kapalı değmeyecek bir sistem ekran kartı alırsan sağlam bir PSU alman gerekecek.

Benim eski sistem de FM2+ soketliydi zamanında elden çıkardım parça parça satış yaptım daha karlı oldu benim için tavsiyem sistem yükseltmeye müsait değil elden çıkarıp güncel bileşenli bir sistem toplaman.

Arkadaşın dediği gibi ekran kartı yükselmesi yapabilirsin RAM yükseltmesi yapabilirsin (DDR3 bulabilirsen) başka türlü yükselmeye kapalı değmeyecek bir sistem ekran kartı alırsan sağlam bir PSU alman gerekecek.
Peki bilgisayarı dediğiniz gibi parça parça veya toptan satsam kaç para eder sizce ona göre ilan koyup satayım.

Aerocool GT 500 kasa p.

Hocam söylediğiniz veya önereceğiniz bir ekran kartı alsam beni 3-4 yıl götürür mü? Öyle yüksek performans isteyen oyunlar oynamıyorum. Orta düşük performans isteyen oyunlarda CS:GO Valorant vs. İdare eder mi yeni PC toplayana kadar.

Hocam farklı bir ekran kartı alsam beni 3-4 yıl götürür mü? Öyle yüksek performans isteyen oyunlar oynamıyorum. Orta düşük performans isteyen oyunlarda CS:GO Valorant vs. İdare eder mi yeni PC toplayana kadar.

CS Valorant LoL tarzı oyunlar için götürür ama ötesini beklemeyin eğer monitörünüz 1080P ise RX570 veya GTX 1650 Super alabilirsiniz. (RX570 az darboğaz yapar çok hissettirmez 1650 Super %30 civarında yapar ama ileriye dönük olur güncelleyebilirsiniz) alacağınız RX570 ekran kartı AAA oyunlarda 2 en fazla 3yıl anca güncel olarak götürür diye düşünüyorum ben.
Ben sizin yerinizde olsam yenilemeye çalışırım illa direk almanız gerekmez önce bir ekran kartı alırsınız darboğaz yapacak illaki ama kullanırsınız sonrasında işlemci vs vs. Sırasıyla almış olursunuz.

RAM yükseltmesi yapmasına gerek yok ki 8 GB RAM'i var zaten boş olur o işlemci - ekran kartı ile 8 GB RAM miktarından fazla RAM kullanıcak oyun oynayamaz yani 8 GB+ RAM gerektiren oyun oynayamaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı