Çözüldü A10 7870K sistemde görüntü gitme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mesutxf

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim budur...
MSI A68HM-E33 V2 Anakart
AMD A10 7870K 4Core 4,1GHz ATi Radeon7 BOX (FM2)
Kingston HX324C11T3K2/8 Bellek
Sandisk SDSSDA-120G-G25 SSD Disk
Aerocool AE-GTRS600 Kasa

Sorun şu ki ekranımda 1 saniyeliğine görüntü gitmesi yaşanıyor. Bazen yarım saat kadar yaşanmazken bazen de 1 dakika boyunca yapıyor. Uzun süren tespitlerim sonucu genellikle video izlerken ve oyun oynarken yapıyor. Başladımı 5-10-15 saniye aralıklarla gidip geliyor. 2. bir monitörle hdmı kablosuyla test ettim yine aynı ve sorun ne monitörde ne de vga kablomda. Oyundayken arıza başladımı seste ve görüntü işleyişinde kesinti olmuyor. Ama aygıt tak çıkar sesi duyuyorum.

Driver olarak amd'nin linkteki güncel sürümünü yükedim. AMD Apu Driver Windows 10 64Bit

Bir türlü anlayamadım. Sistem daha 1 aylık bile değil. Sorun işlemcide mi yoksa sürücüde mi? Ya da eksik olan bir sürücü var da ben mi yüklemedim? Çaresiz kalmış durumdayım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Birde Sayın Recep Baltaş'a birkaç sorum olacak. 1500TL lik sistem toplandığında kullanılan ekran sürücüsü hangisiydi. Ve sistem anakartı için ekstra bir sürücü yüklendi mi? (chipset vs...)

Çözüm
Sorunu çözdüm. Bilgisayarı formatlayıp Windows 10'u tekrar kurdum. Sorun yine devam ederken birde baktım ki Amd Catalyst Center kendiliğinden kurulmuş. Windows Update ile gelmiş olsa gerek. Ben bu sefer internetten güncel sürüm indirmek yerine Catalyst Center'ı açarak Bilgi menüsü altındaki yazılım sekmesinden güncel yazılım arattım. Bulunan son sürümü indirip kurdum. "Catalyst Center" yerine "Radeon Ayarları" şeklinde bir uygulama yüklendi. Kurduğumdan tamamen farklı hoş bir uygulama. Zaten bir dahada görüntü problemi yaşamadım...
-------------------------------

Düzeltiyorum...

Sorunum yukarıda belirttiğim gibi çözülmedi. 2 haftadır yapmadığım şey kalmadı. Çaresizce kurcalarken Aygıt Yöneticisi'nde "PCI Aygıt" üzerinde ünlem işareti olduğunu fark ettim. Donanım kimliğinden araştırdığımda chipset ile alakalı olduğunu öğrendim. Meğerse bizim chipset yüklü değilmiş. Aynı donanım kimliğini kullanarak Recep Baltaş bey, amd'nin chipset sürücüsünü paylaşmış. Güncel olanı indirip kurdum. Uzun gözlemler sonucu artık problemin çözüldüğü kanısındayım.
Bu arada yukarıda "Windows 10'da chipset driveri otomatik yükleniyor." diyen arkadaşa tavsiyem, biraz daha ekmek yemesidir. Neticede bu sözü, benim 2 hafta bu sorunla uğraşmama sebep oldu.
Sorunu çözdüm. Bilgisayarı formatlayıp Windows 10'u tekrar kurdum. Sorun yine devam ederken birde baktım ki Amd Catalyst Center kendiliğinden kurulmuş. Windows Update ile gelmiş olsa gerek. Ben bu sefer internetten güncel sürüm indirmek yerine Catalyst Center'ı açarak Bilgi menüsü altındaki yazılım sekmesinden güncel yazılım arattım. Bulunan son sürümü indirip kurdum. "Catalyst Center" yerine "Radeon Ayarları" şeklinde bir uygulama yüklendi. Kurduğumdan tamamen farklı hoş bir uygulama. Zaten bir dahada görüntü problemi yaşamadım...
-------------------------------

Düzeltiyorum...

Sorunum yukarıda belirttiğim gibi çözülmedi. 2 haftadır yapmadığım şey kalmadı. Çaresizce kurcalarken Aygıt Yöneticisi'nde "PCI Aygıt" üzerinde ünlem işareti olduğunu fark ettim. Donanım kimliğinden araştırdığımda chipset ile alakalı olduğunu öğrendim. Meğerse bizim chipset yüklü değilmiş. Aynı donanım kimliğini kullanarak Recep Baltaş bey, amd'nin chipset sürücüsünü paylaşmış. Güncel olanı indirip kurdum. Uzun gözlemler sonucu artık problemin çözüldüğü kanısındayım.
Bu arada yukarıda "Windows 10'da chipset driveri otomatik yükleniyor." diyen arkadaşa tavsiyem, biraz daha ekmek yemesidir. Neticede bu sözü, benim 2 hafta bu sorunla uğraşmama sebep oldu.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı