A10 7870K sisteme harici ekran kartı almak

Kadir Özdemir

Kilopat
Yer
İstanbul/Mimaroba
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film ve Animasyon , Animator
Elimde A10 7870K 2400 MHz 8GB sistem FM2+ A68HM-DS2 anakart var ve APU kullanıyorum.

Çizgi film animasyon bölümü okuyorum seneye programlarla çizim yapıcaz ve fazla oyun oynayan aktif olarak da Lol Wow Overwatch 13. Cuma gibi oyunlar oynuyorum. Önümüzde ki döneme ciddi bilgisayarlar istediler. i7'li SSD vs.

Ekran kartı almayı düşünüyorum bu sisteme belli başlı sorularım olacak.

1- APU'yu 7890K RAM'leri 16GB 2400MHz yapmalı mıyım?
2-GTX 1050 Ti mı almalıyım ve hangi modeli en ucuz mu?
3-GTX 1060 3 GB almak var aklımda vatanı aradığımda islemcin bozulur alma dedi neden? -Darboğaz
4- 1060 alırsam eğer hangi modeli almalıyım? Classic? Armor? Gaming X ?
5- İleride belki DDR4 sisteme gecerim 1060 kötü bir yatirim mi olur?
6-Ana karta takilacak FM2+ işlemci var mı 1060 ile uyumlu olacak?
7-Hiç APU'yu yükseltmeyip 1060 alıp DDR44 sisteme hazırlanayım mı?

Deli sorular böyle lütfen yardım AMD ekran kartlarını hiç önermeyin. AMD ile iş yapmak istemiyorum daha APU'su güncellenmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Bence buraya kadar idare etmişsin 16 GB'a boşuna para verme. Sonçta DDR3 gelecekte işine yaramayacak yeni bir sistem alırsan.
2- GTX 1050Ti al eğer illa yükseltmek istiyorum dersen. Bu veya bu modeli tercih edebilirsin.
3- GTX 1060 3GB bence saçma olur gelecekte sistem alacakmışsın 3GB versiyonu yanlış bir yatırım olur. GTX 1060 6GB'a para biriktirebilirsin.(yeni sistem alacağın zaman i7'li falan demişsin. APU'da GTX 1050Ti üstü her kart darboğaz yapacaktır.)
4- GamingX alabilirsin ama yukarıda dediğim gibi yeni sistem alırsan al GTX 1060 ve 6 GB versiyonu. Yani şimdi GTX 1050Ti veya herhangi bir kart almadan yeni sistemi alınca GTX 1060 almak daha mantıklı ama 6 GB.
5- GTX 1060 6 GB alırsan kötü bir yatırım olmaz. APU'ya da birkaç ay idare etmek için şimdiden alıp takabilirsin.
6- Maalesef soket eski olduğu için öyle bir işlemci mevcut değil. Eğer bulurlarsa da DDR3 bir sistem olacağı için pek möantıklı olmaz.
7- Bence bu en mantıklı tercih olur.

AMD ekran kartları kötü değil. Sıkıntı senin zamanında fiyat performans olarak satılan eski nesil bir soket almanda. DDR4 İntel varken DDR3 bir sistem alırsan adam niye onu güncellemekle uğraşsın? O da doğru zamanda DDR4 Ryzen serisini çıkardı ekran kartı olrak da RX 580 8 GB GTX 1060'dan biraz önde.

Bu bilgisayara şuan ne yapsanız verimli bir hamle olmaz. Anakart ve işlemci inanılmaz şekilde kısıtlıyor sistemi. Şuan GTX 1050 Ti alsanız dahi darboğaz yapacağı için tam verim alamayacaksınız ve şuan fiyatları gereksiz derecede yüksek. İşlemciyi daha fazla yükseltemezsiniz zaten soketin en üst seviyesindesiniz diyebiliriz. 1060 alırsanız onu da tam anlamıyla kullanamadan eskitmiş olursunuz. Ya biraz daha böyle idare edip komple yeni sistem kurun ya da anakart ve işlemciyi elinizden çıkarıp ikinci el 4. nesil Intel i5 işlemcilere yönelip yanına da 1060 alıp bir iki yıl daha idare edin.
Not; darboğaz işlemciyi bozmaz.

GTX 1050Ti'a belirgin şekilde darboğaz yapmaz. Birde zaten aynısını dedim:) Yeni bir sistem alacağı zaman GTX 1060 almak veya şu an alıp yeni sistem alınca oraya taşımak en mantıklısı.

Zotac GTX 1050 Ti O.C aldım. Baya memnun kaldım şuan ucuzdu 800 TL ödedim. Aktif olarak oynadığım oyunlarda ciddi artış gösterdi adobe programları vs. işimi görceğini umuyorum 4 yıl. Fakat şimdi sizleri buraya bekliyorum... A10 7870K sistemde GTX 1050 Ti varken APU GPU'su da çalışıyor Lütfen yardım edin..

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı