A10-7890K kolayca OC yapılır mı?

Olur da suçlarsa kendisine yeni RAM yollarım :) bu kadar güveniyorum söylediklerime merak etmeyin, 0.10 0.15 gibi basit değerlerden birinin bilgisayarına cidden bir şey olursa seve seve destek olurum. Dediğiniz tabiki doğru OC tavsiyesi vermek tehlikeli olur, ama saçma şekilde değerlerle olursa tehlikeli olur.

Ki soğutuculu RAM’lerin soğutucuları hiçbir işe de yaramadığını herkes biliyor olmalı, sadece basit bir heatsink 2c fark ederse ne bileyim.
en az 10 derece kadar soğumasına yardımcı olmakta bence iyi bir değer tamam bu kadar güveniyorsanız bir şey diyemem umarım sağ salim başarır arkadaş OC işini

en az 10 derece kadar soğumasına yardımcı olmakta bence iyi bir değer tamam bu kadar güveniyorsanız bir şey diyemem umarım sağ salim başarır arkadaş OC işini

Güzel heatsinkmiş sizinki demek :) Ama dünya üzerinde bir heatsinkin o derece fark ettiğini göremedim RAM’lerde eğer üzerinde bir fan yoksa.
Sağ sağlim başaracaktır.

Geldim ve tüm mesajlarınızı okudum. Öncelikle RAM lerimi 2400MHz ayarına getirdiğimde anakartımda VGA lambası yanmaya başladı ve dediğim uyarı geldi. Devam et seçeneğini seçtiğimde BIOS geliyordu. Tekrar devam ettim yine aynı sekme yine ve yine. Bu sefer 1 tık düşüreyim dedim ve 2133MHz ayarına getirdim sıkıntısız çalıştı farkettimki az önce 1333MHz hızda çalışıyormuş. İşlemci Overclock'una gelirsek BIOS'da arttırabileceğim veya değiştirebileceğim bir CPU Ratio Bölümü bulamadım. 1 tane var fakat oda Auto olarak seçili ve ben değiştiremiyorum.

CPU RATIO-RB gibi bir seçenek vardı sanırım. O değiştirilebiliyordu fakat oda 31 e kadar yükseliyordu. Yani işlemci OC'sini MSI programındanmı yapmalıyım BIOS'dan yapılmıyor çünkü.
Ayrıca Ram Voltajını bir miktar artırayım dedim fakat onuda artıramıyorum Auto olarak seçili ve değiştirilmiyor. MSI programından değiştiriliyor.

Geldim ve tüm mesajlarınızı okudum. Öncelikle RAM lerimi 2400MHz ayarına getirdiğimde anakartımda VGA lambası yanmaya başladı ve dediğim uyarı geldi. Devam et seçeneğini seçtiğimde BIOS geliyordu. Tekrar devam ettim yine aynı sekme yine ve yine. Bu sefer 1 tık düşüreyim dedim ve 2133MHz ayarına getirdim sıkıntısız çalıştı farkettimki az önce 1333MHz hızda çalışıyormuş. İşlemci Overclock'una gelirsek BIOS'da arttırabileceğim veya değiştirebileceğim bir CPU Ratio Bölümü bulamadım. 1 tane var fakat oda Auto olarak seçili ve ben değiştiremiyorum.

CPU RATIO-RB gibi bir seçenek vardı sanırım. O değiştirilebiliyordu fakat oda 31 e kadar yükseliyordu. Yani işlemci OC'sini MSI programındanmı yapmalıyım BIOS'dan yapılmıyor çünkü.
Ayrıca Ram Voltajını bir miktar artırayım dedim fakat onuda artıramıyorum Auto olarak seçili ve değiştirilmiyor. MSI programından değiştiriliyor.

+ ve - tuşlarını kullanarak RAM voltajı değiştirilebilmeli, ilginç bir BIOS tam olarak anakartınız neydi ?

Ki DDR3 RAM için 2133 gayet güzel bir rakam bence bırakabilirsiniz :)

Daha çok kurcalamak istemiyorum derseniz Windows’tan CPU Ratioyu 42 43 yapın bırakın, dediği gibi voltajı otomatik veriyor olabilir, bu da direkt bozulmaya gitmese bile fazlaca ısınmaya yol açar, CPU Voltage olmamasına şaşırdım.

Anakartım tam olarak "MSI A68HM GAMING" modeli bir anakarta sahibim. 2133 değeri gerçekten güzel bir değer tabiki bu değerde bırakacağım. :) Pek uğraşmaya niyetimde yok zaten. İşlemci overclockum kaldı sadece.

Anakartını araştırdım, hem işlemcin hem de anarkartın OC destekliyor, işlemcini 4.4 gibi bir değere rahatça çıkarabileceğini düşünüyorum, şu an 44 ratio yapıp sıcaklık değerlerine bakarsanız en net şekile gidebiliriz.

Eğer en güvenli yolu istiyorsan, BIOS’unda CPU Voltage terimine yakın bir şey olmalı, bunu sabit tut otomatik vermesin, ki otomatik verse bile 4.4 GHz için kötü derecede voltaj vereceğini düşünmüyorum ama üstüne çıkmayın voltajı sabitlemeden.

BIOS'da öyle birşey bulunmadığını hatırlıyorum. Peki nereden Overclock yapacağım?
Link vermek yasakmı bilmiyorum ama, farklı bir anakartdada benzer bir arayüz var. Buradan bakabilirsin BIOS'umda neler var neler yok diye. Bunda çok daha farklı şeyler var. (1.34 e sardırın)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı