A10-7890K PC Toplama

@MasterofTechnology Orta seviye ve üst seviye ekran kartları ile birlikte H110 anakart kullanılmamalı. Bunun sebebi H110 chipseti PCI-e 2.0 destekliyor ve anakartın üzerinde bulunan x16 uzunluğundaki PCI-e slotuna ekran kartı taktığınızda, en fazla x6 hızında çalışacak. Yani anakart darboğazı. :D

H110 = x6
B150 = x8
H170 = x16
Z170 = x20

B150 anakart orta seviye ekran kartları için ideal.
R7 370 kullanıyorum ve H110M Pro VD almıştım anakart olarak ama şu anda bakıyorum sitesine her yere vs. x16 olduğu yazıyor.

Mesela H110+R9 390'da yaptığı darboğaz, H110+R9 FuryX'e yaptığı darboğazdan daha az.

PCI-e 2.0 x6 başka bir şey, PCI-e 3.0 x6 başka bir şey. Jenerasyon pek darboğaza neden olmuyor ama slotun çalışma hızı farklı. Yani PCI-e 3.0 bir ekran kartını 2.0 slota takınca darboğaz olmaz ama o slot x16 değil x6 hızında çalışıyor.

Yapmaz, ama şöyle bir şey olursa yaptı sanma diye anlatıyım.
GTA V ve bazı bir kaç oyun, çok fazla işlemci kullanıyor. Bu yüzden işlemci kullanımı %100'e ulaştığında FPS bir yere kadar çıkabiliyor, yani o oyunda işlemci daha güçlü olduğunda daha fazla FPS alınır.

Yalnız ultra ayarlarda bu şekilde olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı