A10-7890K Sistem Fikirleriniz

Dostum GTX 1080 veya RX 490 gibi yeni nesil kartları alman çok daha iyi olur. GTX 980 Ti piyasası kapandı GTX 1080 geldiğinde. Önümüzdeki aylarda RX 490 çıkabilir,ekran kartını alacağın zaman konu açman daha doğru olur. Sistemden ekran kartını çıkartıp işlemciyi İ5 6500'a yükseltebilirsin. İ3 işlemci yetmeyecektir üst seviye kartlara. Ayrıca ekran kartı aldığında ayarları fazlasıyla açıp ekran kartını zorlaman gerek. Yoksa darboğaz olabilir bu işlemciyle. RAM'i de en kısa zamanda 16 GB yap derim.

Valla ne diyeceğimi pek bilemedim kafam karıştı şuan. 7870K incelemesinden beri aylardır bir APU toplamak için bekliyordum sonunda elimde param var 7890K alayım dedim tam topliyacağım siz önüme daha iyisini koyuyorsunuz ama bir iki pürüz var kendi açımdan.

Bunları açarsam;

Intel her kullanıcının isteyeceği bir işlemcidir zaten hem performans hemde muhteşem reklamı açısından. Tamam diyelim ki bu aylık aldım yukarıda belirttiğiniz i3 işlemciyi önümüzdeki ay i5 almam biraz saçma değil mi? bu sefer para verdiğim i3'e yazık olmuş olucak.

Anakart çok güzel LGA 1151 yonga seti olması ileride güçlü bir i7 işlemci alıp takmamı sağlar. Aynı zamanda DDR4 olması daha da güzel bir ram daha alıp takabilirim ilerde DDR4.

Hepsi tamam diyelim şimdi yazıyı yazarken MADARA'nın dediğini okudum ekran kartını çıkarıp i5 6500 al demişsin ben bu işlemciyle csgo'yu en az 60 70 80 fps de oynarmıyım düşük ayarlarda benim şuan önceliğim aslında csgo. Yukarı'da bana kurmuş olduğun sistem'de ekran kartını çıkarıp yerine i5 6500 koysak o zaman istediğimi elde edebilirmiyim? hemde ileriye dönük bir sistemim olmuş olur?

EDIT: Bütçem belirttiğim gibi 477 dolar olucak 1 dolar bile fazlasına çıkamam maalesef, üzücü yanı o monitör dahil olması şart monitörüm yok çünkü.

Son düzenleme:
Intel işlemcilerdeki son nesilde bulunan HD 530 A10 serisi R7 çekirdekleri kadar performans vermese de çok da gerisinde kalmıyor. 1-2 ay sonra Gtx 980 ti ya da o ayarda bir ekran kartı ile destekleyecekseniz kesinlikle A10 sistem toplamayın.
980 ti alıcaksa kesinlikle dediğiniz şekilde idare edip işlemciyi de yüksek tutması gerekiyor.Ama A10'un GPU'su hd 530'dan ciddi manada daha kuvvetli en azından sizin küçümsediğinizden daha fazla fark var.

Valla ne diyeceğimi pek bilemedim kafam karıştı şuan. 7870K incelemesinden beri aylardır bir APU toplamak için bekliyordum sonunda elimde param var 7890K alayım dedim tam topliyacağım siz önüme daha iyisini koyuyorsunuz ama bir iki pürüz var kendi açımdan.

Bunları açarsam;

Intel her kullanıcının isteyeceği bir işlemcidir zaten hem performans hemde muhteşem reklamı açısından. Tamam diyelim ki bu aylık aldım yukarıda belirttiğiniz i3 işlemciyi önümüzdeki ay i5 almam biraz saçma değil mi? bu sefer para verdiğim i3'e yazık olmuş olucak.

Anakart çok güzel LGA 1151 yonga seti olması ileride güçlü bir i7 işlemci alıp takmamı sağlar. Aynı zamanda DDR4 olması daha da güzel bir ram daha alıp takabilirim ilerde DDR4.

Hepsi tamam diyelim şimdi yazıyı yazarken MADARA'nın dediğini okudum ekran kartını çıkarıp i5 6500 al demişsin ben bu işlemciyle csgo'yu en az 60 70 80 fps de oynarmıyım düşük ayarlarda benim şuan önceliğim aslında csgo. Yukarı'da bana kurmuş olduğun sistem'de ekran kartını çıkarıp yerine i5 6500 koysak o zaman istediğimi elde edebilirmiyim? hemde ileriye dönük bir sistemim olmuş olur?

EDIT: Bütçem belirttiğim gibi 477 dolar olucak 1 dolar bile fazlasına çıkamam maalesef, üzücü yanı o monitör dahil olması şart monitörüm yok çünkü.
Hd 530 size yetecektir. Ekran kartı olmadan bütçeniz i5'e yetmiyorsa i3 alın. Ekran kartı alınca her türlü Apu sistemden daha iyi olacaktır.

@Kameania İlerde RX 480 alırsın, 1080P monitörde keyfine bakarsın. CS:GO gibi oyunlar oynuyorsan RX 480 sana yeter de artar. İ5 6400+H110M PRO-VD tabanlı bir sistem almanı öneririm. CS:GO'yu oynayabilirsin, testler Youtube'da mevcut. APU sistem daha eski olur, FM2 soket ve DDR3 eskidi artık.

Yok demek istediğim şu; önerdiğiniz r7 370'e para harcamak yerine alacağım i5 6400 6500 işlemci ile o belirtmiş olduğum fps'yi elde edebilirmiyim.

Daha da netleştirecek olursam r7 370'i ilk yorumda yazdığınız sistemden çıkaralım yerine iyi bir işlemci önerirmisiniz spesifik olarak? Ben ona göre youtube'dan oyun testlerine bakarım, eğer csgo'yu istediğim fps ayarlarında oynatırsa önümüzdeki ay da dediğiniz gibi iyi bir ekran kartı alırım, GTX 1080, yada RX 490 bekle dediniz onu beklerim duruma göre.

EDIT: Gene belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın, ( işlemci aşırı iyide olmasın 1080p bir monitör de en az 89 99 dolardan başlıyor maalesef )

Bunları açarsam;

980 TI CS-GO vs. Gibi oyunlar için gereksiz olmaz mı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı