A10-7890k Sistem RAM Overclock Hatası

ismail5695

Kilopat
Daha fazla  
Technopat sosyal sistem tavsiyesinden sistem topladım. RAM'lara overclock yapınca hata alıyorum. XMP profile 1'de 2133 profile 2'de 1600 oluyor. DRAM frequency 2400 MHz'ye çekince XMP 2400 MHz olmuyor. 2133'te kalıyor.

A10 7890k işlemci
Anakart MSI a68hm gaming

RAM kingston hyperx beast tek kit 8 GB 1600 MHz DDR3 XMP var. Kingston hyperx beast 2x4 8 GB 1600 MHz. XMP desteği var. Hx321c11t3k2 kodu budur.

RAM kingston hyperx predator 8 GB 2133 tek kit. İki farklı PC var. Elimde aynı sistem farklı RAM'lar hiç biride 2400 MHz'ye çıkmıyor. Sorun nedir sizce ? RAM'ları corsaır vengeance pro DDR3 2400 MHz CL11 ile değişecem technopat sosyalde verilen ile sizce sorun ortadan kalkar mı ?

Daha önceki RAM'larım elimde var. Onlarla 2400 MHz'ye çıkabiliyorum. Hyperx beast 8GB 2x4 hx324c11t3k2 bu çalışıyor. Eski RAM 2400 MHz'ye çıkan 4c kodtaki
yeni RAM 2400 MHz'ye çıkmayan 1c dikkat eder misiniz, fark var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP hız aşırtma gibi düşünmeyin. RAM 2400 mhz olsun, sistem bunu standart 1600 mhz ayarlıyor. Yani var olan değere yükseltmek için var bu ayar.

Anladım yani ddr3 2400mhz de çalışan ram takarsam sorunum kalkar değil mi . Xmp kullanmadan

Bıos'a girip ayarlasan tabii ki sorun çıkmaz. Sen her hangi anakart'a eğer kendi içinde bir yazılım ile otomatik bir değere yükseltmiyor ise normal 1600 mhz sabitler. RAM atıyorum 3000 mhz ama 1600 mhz de çalıyor ise sen onu XMP desteği ile bios içinden ayarlayıp 3000 mhz çalıştırabilirsin. Umarım, anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir. :)

Bıos'a girip ayarlasan tabii ki sorun çıkmaz. Sen her hangi anakart'a eğer kendi içinde bir yazılım ile otomatik bir değere yükseltmiyor ise normal 1600 mhz sabitler. RAM atıyorum 3000 mhz ama 1600 mhz de çalıyor ise sen onu XMP desteği ile bios içinden ayarlayıp 3000 mhz çalıştırabilirsin. Umarım, anlaşılır bir şekilde anlatabilmişimdir. :)
Anladım evet xmp desteği ile çıkarabilirsin diyorsun 1600 MHz ye sabitliyor. Ve sen onun üstüne çıkmak istersen kullanırsın xmp . Benim ramların xmp desteği olmasına rağmen biostan çıkmıyor . Bende 2400 MHz de sabit çalışan ram kullanırsam xmp ye gerek kalmadan tam performans alırmıyım sizce

Anladım evet xmp desteği ile çıkarabilirsin diyorsun 1600 MHz ye sabitliyor. Ve sen onun üstüne çıkmak istersen kullanırsın xmp . Benim ramların xmp desteği olmasına rağmen biostan çıkmıyor . Bende 2400 MHz de sabit çalışan ram kullanırsam xmp ye gerek kalmadan tam performans alırmıyım sizce

Bazı anakartlar da hız aşırtma modu açık olduğu zaman XMP özelliği otomatik kapanıyor, aklınızda bulunsun. 2400 mhz RAM alırsanız XMP kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı