- Makaleler
- 1
Selam arkadaşlar, bir süredir “Karton İstanbul” adını verdiğim stilize dünyada adından da anlaşılacağı üzere İstanbul (genel olarak tüm Türkiye'den) esinlendiğim çevre modelleri çalışıyorum. Aslında bunlar bir oyun projesi için hazırlanıyor ama şu an için sadece model/çevre tarafını paylaşacağım. Eğer ilgi çekerse devamını ve bu oyunun geliştirme aşamalarını paylaşmayı düşünüyorum.
Mobil oyuna üretiyorum bu assetleri. O yüzden hem çok optimize hem de göze hoş gelecek bir tasarım anlayışı bulmalıydım. Uzun süren denemelerimden sonra bu tarzı oluşturdum. Tam olarak lowpoly değil, ama realist hiç değil değil; kendime ait, modern–karton karışımı bir stil deniyorum. Sanki bir karton kutu alıp elle yapılmış gibi. Amacım Türkiye’nin günlük hayatında gördüğümüz yerleri tadını kaybettirmeden yeniden yorumlamak. Kendimden fazla bir şey katmadan, olduğu gibi.
Görseller biraz öylesinme gibi, çünkü İşler daha çok başında. Sanatsal her şeyi tek kişi yürüttüğüm için bu kadarı bile yoruyor
Oyunun tasarım tarafı da tek kişi tarafından yapılıyor. Ancak bugün sadece bu kısmı paylaşmak istedim. Dediğim gibi; eğer ilgi çekerse oyunu ve gelişmeleri blog halinde paylaşmayı düşünüyorum. Daha düzgün görsellerle tabi..
Umarım sizler de beğenirsiniz. Yorumlarınız benim için çok değerli.
Tek tek bakmadan önce şu an elimdekilerin haline çok genel bir bakış atalım. Bu bölümün sonunda ana karakterimizin araçlarını da göreceksiniz.
Binalar 2'şer varyasyon olacak şekilde yapılıyor:
Görüldüğü üzere binaları 2'şer varyasyon olacak şekilde tasarlıyorum. Aynı binada hem market hem de eczane görmemize olanak sağlıyor bu pipeline.
Şehrin kalan proplarına yakından bakalım:
Araçlara geçelim. AI araçlar:
ATTACH=full]2606430
Kapalı mekanlar:
Bu görsellerde de tamircimiz ve garajımız var.
Yapmaya başladığım ancak henüz bitmeyenler:
İşte böyle. Unutmayın ki bu bir mobil oyun. Yine aynı tarzda çok daha kaliteli işler yapılabilir ancak optimize etmek hayli zor olduğundan bazı şeylerden kısmak gerekiyor. Görüş ve önerileriniz dediğim gibi çok önemli. Okuyan, inceleyen herkese teşekkürler.
Mobil oyuna üretiyorum bu assetleri. O yüzden hem çok optimize hem de göze hoş gelecek bir tasarım anlayışı bulmalıydım. Uzun süren denemelerimden sonra bu tarzı oluşturdum. Tam olarak lowpoly değil, ama realist hiç değil değil; kendime ait, modern–karton karışımı bir stil deniyorum. Sanki bir karton kutu alıp elle yapılmış gibi. Amacım Türkiye’nin günlük hayatında gördüğümüz yerleri tadını kaybettirmeden yeniden yorumlamak. Kendimden fazla bir şey katmadan, olduğu gibi.
Görseller biraz öylesinme gibi, çünkü İşler daha çok başında. Sanatsal her şeyi tek kişi yürüttüğüm için bu kadarı bile yoruyor
Umarım sizler de beğenirsiniz. Yorumlarınız benim için çok değerli.
Tek tek bakmadan önce şu an elimdekilerin haline çok genel bir bakış atalım. Bu bölümün sonunda ana karakterimizin araçlarını da göreceksiniz.
Binalar 2'şer varyasyon olacak şekilde yapılıyor:
Görüldüğü üzere binaları 2'şer varyasyon olacak şekilde tasarlıyorum. Aynı binada hem market hem de eczane görmemize olanak sağlıyor bu pipeline.
Şehrin kalan proplarına yakından bakalım:
Araçlara geçelim. AI araçlar:
ATTACH=full]2606430
Kapalı mekanlar:
Bu görsellerde de tamircimiz ve garajımız var.
Yapmaya başladığım ancak henüz bitmeyenler:
İşte böyle. Unutmayın ki bu bir mobil oyun. Yine aynı tarzda çok daha kaliteli işler yapılabilir ancak optimize etmek hayli zor olduğundan bazı şeylerden kısmak gerekiyor. Görüş ve önerileriniz dediğim gibi çok önemli. Okuyan, inceleyen herkese teşekkürler.