A10-9600P sistemde mavi ekran hatası

KingHakan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Laptopum Windows 10 Home Single Language idi. Yaklaşık 2 hafta önce laptopuma USB bellekten format attım ve Windows 10 Pro lisans anahtarı ile Windows 10 Home Single Language den Windows 10 Pro ya yükselttim ve tüm sürücüleri güncelledim (Bios hariç). Ancak format attığımdan belli her açtığımda önce mavi ekran hatası veriyor hatadan sonra normal bir şekilde açılıyor. Formattan önce açılışta hiçbir şekilde mavi ekran hatası vermiyordu yani normal bir şekilde açılıyordu. Bu mavi ekran hatasını nasıl çözebilirim?
Marka: HP-15-BA028UR (ENERGY STAR)
İşlemci: AMD Ryzen A10-9600P Radeon R5, 10 Compute Cores 4C+6G (4 CPUs), 2.4GHz
Ekran Kartı: GPU 1: AMD Radeon R5 GPU 2: AMD Radeon (TM) R7 M340
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 bit (10,0 Derleme 19044)
Bios Sürüm: F.24
Ram Bellek: 6 GB
Minidump Dosyası: 112921-31812-01.zip
20211130_213933.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörde zaten kristal sıvısının akması durumu var, bunu geçelim.

Ama dosyaların hepsi de 2021 yılından kalma. Güncel dosyalar varsa onları paylaşın.
2021 yılındaki dosyaların hepsi de zaten AMD ekran kartı kaynaklı görünüyor.

Ama dosyaların hepsi de 2021 yılından kalma. Güncel dosyalar varsa onları paylaşın.

Bu tarz bir hata almistim zamaninda ekran karti surucusu dogru oldugu halde mavi ekran atiyordu PC bile acilmiyordu. Fakat guvenli modda girebiliyordum. Bir sure Windows yerine Linux kullandim sorunsuz aciliyordu. En sonunda sorunun zamanla ekran kartinin deforme olmasi sonucu lehimlerinin degismesi gerektigini (reballing islemi) yapilmasi gerektigine kanaat getirdim. Daha ucuz yontemi de mevcut havali havya ile isitilip bir sure daha kullanilabilir. Ben komple anakarti degistirdim hem birkaç USB soketlerimde calismiyordu bu vesileyle duzeltmis oldum bu da bir diger cozum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı