A10 9700 sistem düşük performans

Yagizs2

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Benim elimde Lenovo 90G70057Tx model bir bilgisayar var. Mesela CS:GO'da 100 120 FPS gibi bir değer vermesi gerekirken bilgisayarım 60 FPS'i geçmiyor veya başka oyunlarda diğerlerine nazaran düşük performans veriyor ve ekran kartım yüzde yüzünü kullanamıyor. Bunun sebebi veya sorununu çözmüş değilim bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sistem özellikleri:

AMD A10 9700 3.5 GHz.

GT 730 2 GB GDDR 3

1TB WD Blue 7200 RPM HDD.

8 GB 2133MHz Samsung RAM.

Pil ayarlarından yüksek performansı seçtiniz mi?
Bir de öyle deneyin bakalım.

Hocam, hangi ayarlada 120 FPS alıyordunuz? Birden bire mi düştü?

Gereken bütün ayarlarını yaptım ne varsa oyun modu olsun maksimum performans olsun ekran kartını vs. her şeyi ayarladım ama gereğinden düşük performans veriyor.

Sıcaklıklar ne durumda kontrol ettiniz mi daha önce dediğiniz FPS'lere çıkıyor muydu sistem yoksa siz mi böyle düşünüyorsunuz.

Sıcaklıklar ne durumda kontrol ettiniz mi daha önce dediğiniz FPS'lere çıkıyor muydu sistem yoksa siz mi böyle düşünüyorsunuz.

Hayır çıkmıyordu. Ben bu bilgisayarı aldım alalı bu şekilde tek şüphelendiğim bir şey var oda Lenovo bilgisayar olduğu için ekstradan Lenovo uygulamaları vs. çalışıyor gibime geliyor ve işletim sistemim Windows 10 olmasına rağmen biraz Lenovo kendinde göre kisileştirmiş gibime geliyor ve ekran kartım hiçbir zaman 100 de 100 kullanımı görmedi. Sıcaklıkta bilgisayarımda hiçbir zaman 70 72 dereceleri hiç geçmedi.

Hocam, hangi ayarla da 120 FPS alıyordunuz? Birdenbire mi düştü?

Videolarda vs. hep 1024x768 de 120 150 FPS'ler alıyor bende ise 60 ile 20 aralarında alıyor.

Başlangıç ayarlarından uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz bir de eğer lisansınız anakarta gömülü lisans ise sıfırdan kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

Başlangıç ayarlarından uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz bir de eğer lisansınız anakarta gömülü lisans ise sıfırdan kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
0'dan kurulum derken anlayamadım ? formatmı atayım ? Başlangıç ayarlarından gereken uygulamaları açık bıraktım zaten değişen bir şey olmadı.

Hocam, GT 730 ile biraz zor. AMD işlemci için çift kanal RAM önemlidir. Yanına aynısından bir RAM daha alabilirsiniz veya satıp kit olarak alabilirsiniz. Zaten işlemcinin dahili grafik kartı GT 730 gücünde. Hatta daha da iyi olduğu yerler var. Çift kanal RAM ile GT 730 olmadan daha çok FPS alacağınıza eminim. İçinde R7 serisi ekran kartı var. İsterseniz GT 730 ile devam edin. Fakat çift kanal RAM önemlidir.

Bilgisayarı satıp yerine başka bir APU sistemmi toplamayı düşünüyorum masraf yapmak istemiyorum pek kararsız kalmadım değilim 2. el bir sistem toplayıpmı devam etsem yoksa ekran kartımı satıp çift kanalmı en ufak fikrim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…