A10 9700 ve RX 580 Metin2 Kasma Sorunu

Şerif Selen

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyun aşırı kasma ve donma oluyor. Sistem desen kötü değil.
  • AMD A10 9700 İşlemci
  • Sapphire RX580 Nitro Ekran kartı
  • GİGABYTE GA-A320M-DS2 Anakart
  • CORSAIR 8 GB RAM 2400 MHz
  • TX K8S Kasa
İnternet hızım 5-6 arasında.
Bu lanet Metin2 neye göre çalışıyor bilen biri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Metin 2 ekran kartının gücünden faydalanmayan bir oyun. Forumunda da aynı sorundan muzdarip insanları görebilirsiniz. Sadece işlemciyi kullanıyor. Çok şikayet alıyor ama firmanın yaptığı bir hareket yok. Alışmanız gerek. :)

@PoisonMath
Metin2 oyunu GPU kullanıyor. Sekiz senesini harcamış bir insan olarak söylüyorum.
İnternet ile alakalı bence sorunu. İnterneti 5 ile 6 Mbps olduğunu belirtmiş arkadaş.
Metin2 ping sorunlarını da düşünürsek düşük İnternet hızında takılan bir oyun.

Ayrıca arkadaş PVP bir server oynuyorsa bu takılmalar zaten olacaktır.

Çok yoğun pazar olan yerlerde kasma yapar, şeytan kulesi katil metni katı gibi aşırı slot olan yerlerde de kasma yapabilir. Sorun sizde değil oyunda. Pazar isimlerini kapatarak sorunu çözebilirsiniz. Normal bir durum. Bomboş bir haritada kasıyorsa o zaman başka.

@Mevlüt Çetinkaya Yanlışınız var. Örnek olarak Nvidia ekran kartlarını ele alalım. Metin 2 ye girdiğin zaman Nvidia ekran kartının kullanılmadığını göreceksin. Sadece işlemcinin içinde bulunan dahili grafik yongası üzerinden çalışıyor. Onunda gücü belli bir yerden sonra yetmiyor.

@PoisonMath
Şuan Metin2 oyunu yüklü olsaydı eğer cihazım da gösterirdim. GPU çekirdeğini kullanıyor. Ayrıca Nvidia denetim masasından oyuna yüksek performanslı işlemci olarak seçenek atama yapabiliyoruz.

Oynadığım ve yaptığım bir şeyin tecrübesi ile söylüyorum.

@Mevlüt Çetinkaya Konu sahibi denesin o halde benide bilgilendirsin. Çıktığından bu yana bende oynadım o oyunu ve sürekli işlemci ile çalışıyor. Konuyuda bırakayım buraya Metin2 Hiçbir Laptopta Harici Ekran Kartını Kullanmıyor! - Metin2 Türkiye Masaüstünde eğer ekran kartını kullanıyorsa ki onuda zannetmiyorum. Bilgimi laptop cihazlar dahilinde paylaştım.
@PoisonMath
Şuan Metin2 oyunu yüklü olsaydı eğer cihazım da gösterirdim. GPU çekirdeğini kullanıyor. Ayrıca Nvidia denetim masasından oyuna yüksek performanslı işlemci olarak seçenek atama yapabiliyoruz.

Oynadığım ve yaptığım bir şeyin tecrübesi ile söylüyorum.
@Mevlüt Çetinkaya Yanlışınız var. Örnek olarak Nvidia ekran kartlarını ele alalım. Metin 2 ye girdiğin zaman Nvidia ekran kartının kullanılmadığını göreceksin. Sadece işlemcinin içinde bulunan dahili grafik yongası üzerinden çalışıyor. Onunda gücü belli bir yerden sonra yetmiyor.
Çok yoğun pazar olan yerlerde kasma yapar, şeytan kulesi katil metni katı gibi aşırı slot olan yerlerde de kasma yapabilir. Sorun sizde değil oyunda. Pazar isimlerini kapatarak sorunu çözebilirsiniz. Normal bir durum. Bomboş bir haritada kasıyorsa o zaman başka.
Metin 2 ekran kartının gücünden faydalanmayan bir oyun. Forumunda da aynı sorundan muzdarip insanları görebilirsiniz. Sadece işlemciyi kullanıyor. Çok şikayet alıyor ama firmanın yaptığı bir hareket yok. Alışmanız gerek. :)

Arkadaşlar şehire gitmedim ama şehirde pazarların orada da kasıyordur kesin metin2 PVP'lerin hepsinde aynı sorun var TR'yi bilmiyorum oynamıyorum ama şehirde metin keserken daha çok metin düşerken ve slotlar birden çıkınca FPS düşüyor bugün 0 FPS gördüm yani 0 nedir boş bir yere gidince 60 FPS oluyor ama genelde takılıyor resimde de fark ettim İnternet bir değişik gözüküyor eğer doğru ise.
Screenshot
Screenshot
Oyun ayarları da böyle ayarlı.
Screenshot

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı