techno137
Decapat
Dostlar selamlar, gunaydın herkese. Ben A101'de çalışıyorum ve bana hakkımı vermiyorlar. İş sözleşmesini okuduğumda.
Ben mesai ucreti alamadığımdan 30 saatten fazla çalışsam bile aynı maaşı alacağım yazıyor.
Yazıyor ama ben 42 saat çalışıyorum part time olmama rağmen ve ben işten ayrılmak istediğimde bana 15 gun ihbar suresi var dendi ama ben deneme suresindeyim.
Bu mağaza muduru beni zorla çalıştırıyor bildiğin ve bana deneme suresi olmadıgını soyledi ama varmış şimdi ben nasıl hakkımı savunacağım yasal olarak?
"iş yerinde haftalık çalışma süresi 30 saattir. haftalık olarak 30 saat veya daha az çalışan bir işçi kısmı süreli çalışan olarak değerlendirilir... Kısmı süreli çalışmalarda işçinin yasal hakları bakımından tam süreli çalışma ile orantılı uygulamalar yapılır
“kısmı süreli çalışan personele, fazla çalışma yaptırılmayacaktır.
Personel hiçbir şekilde kendiliğinden fazla mesai yapmamayı ve işverenin bilgisi olmaksızın yaparsa da herhangi bir şekilde **fazla çalışma ücreti talebinde bulunmamayı kabul etmiştir.
Ben mesai ucreti alamadığımdan 30 saatten fazla çalışsam bile aynı maaşı alacağım yazıyor.
“Şirkette boş olan kadrolara atanan personelin yasal deneme süresi 2 aydır.
Deneme süresi içinde gerek personel gerekse işveren, istedikleri an ihbarsız olarak iş akdini feshetme yetkisine sahiptir.”
Yazıyor ama ben 42 saat çalışıyorum part time olmama rağmen ve ben işten ayrılmak istediğimde bana 15 gun ihbar suresi var dendi ama ben deneme suresindeyim.
Bu mağaza muduru beni zorla çalıştırıyor bildiğin ve bana deneme suresi olmadıgını soyledi ama varmış şimdi ben nasıl hakkımı savunacağım yasal olarak?