A15 laptopta LoL 280 FPS'ten 60'a düşüyor

talhakart

Femtopat
Daha fazla  
TUF Gaming A15 cihazına sahibim, hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum fakat LoL oynarken 240 280 FPS alıyorum fakat oyun sırasında ekranı fare ile hızlı kaydırma yaptığımda FPS bir anda 60 70'lerde düşüyor. Nedeni nedir, yardımcı olur musunuz?

TUF Gaming A15 cihazına sahibim, hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum fakat LoL oynarken 240 280 FPS alıyorum fakat oyun sırasında ekranı fare ile hızlı kaydırma yaptığımda FPS bir anda 60 70'lerde düşüyor. Nedeni nedir, yardımcı olur musunuz?
LoL'de V-Sync seçeneğini kapatabilirsin.

Prize takılı mı kullanıyorsun pilde mi?

Oyun içinde CTRL + Shift + Windows + B tuşlarına aynı anda basıp durumu bildirir misin?

Oyun içinde bastıgımda bir reaksion almıyorum Alt Tab da bastıgımda uyarı sesi çalıyor, ne işe yaradıgını bilmiyorum

Ayrıca ben 2 monitör kullanıyorum Alt Tab da bastığımda 2'ci monitör kapatıyor sadece laptop un ekranı gözüküyor

Oyun içinde bastıgımda bir reaksion almıyorum Alt Tab da bastıgımda uyarı sesi çalıyor, ne işe yaradıgını bilmiyorum

Ayrıca ben 2 monitör kullanıyorum Alt Tab da bastığımda 2'ci monitör kapatıyor sadece laptop un ekranı gözüküyor
Aynı bilgisayarda ve oyunda Turbo modda 170 - 180 FPS (Drop sorunu yok.) alıyorum ekran kartınızın özelliği nedir? Ayriyeten oynadığınız oyunda "Görüntü" bölümünde Max. Kare hızı adlı bölüm var oradan 145'i seçip dener misiniz? Laptopun özelliklerini paylaşırsan daha iyi tespit yapabiliriz.

Aynı bilgisayarda ve oyunda Turbo modda 170 - 180 FPS (Drop sorunu yok.) Alıyorum ekran kartınızın özelliği nedir? ayrıyeten oynadığınız oyunda "Görüntü" bölümünde Max. Kare hızı adlı bölüm var oradan 145'i seçip dener misiniz? Laptopun özelliklerini paylaşırsan daha iyi tespit yapabiliriz.

FPS sabitlemeden bahsediyorsunuz sanırım. Onu da denedim 144'e sabitledim yine de ekran kaydırmada 60'lara düşüyor.

FPS sabitlemeden bahsediyorsunuz sanırım. Onu da denedim 144'e sabitledim yine de ekran kaydırmada 60'lara düşüyor.

Mesela şu an antrenman modunda oyuna girdim FPS'im 450 bandında geziyor fakat ekran kaydırma yaptığım an 60 70'lere düşüyor daha önce böyle bir sorun yoktu format attım yine de düzelmedi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-14 235125.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-14 235125.png
    34,2 KB · Görüntüleme: 15

Mesela şu an antrenman modunda oyuna girdim FPS'im 450 bandında geziyor fakat ekran kaydırma yaptığım an 60 70'lere düşüyor daha önce böyle bir sorun yoktu format attım yine de düzelmedi.
NVIDIA GeForce Experience üzerinde League of Legends ekli mi? Ekli değilse C:\Riot Games\League of Legends klasörünü NVIDIA tarama ayarlarına ekleyip tekrar tarma yapar mısınız? Ardından ayarlara girip "Optimize Et"e basınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı