A15 laptopta LoL 280 FPS'ten 60'a düşüyor

talhakart

Femtopat
Daha fazla  
TUF Gaming A15 cihazına sahibim, hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum fakat LoL oynarken 240 280 FPS alıyorum fakat oyun sırasında ekranı fare ile hızlı kaydırma yaptığımda FPS bir anda 60 70'lerde düşüyor. Nedeni nedir, yardımcı olur musunuz?

Ekli ve optimize ettim daha önce
Driverlerde güncelse, bilgisayarınızın içini temizletmeniz gerekiyor. Format attığınızı belirttiniz, eğer format attıysanız ve sorun çözülmediyse zaten sorun donanım ile ilgilidir bilgisayarın termal macununu yenilemeniz ve iç temizliğini yapmanız gerekmektedir. Kaç yıldır aynı laptopu kullanıyorsunuz? 4 yıl ve üstü kullanıyorsanız artık temizlik vakti gelmiştir.

Driverlerde güncelse, bilgisayarınızın içini temizletmeniz gerekiyor. Format attığınızı belirttiniz, eğer format attıysanız ve sorun çözülmediyse zaten sorun donanım ile ilgilidir bilgisayarın termal macununu yenilemeniz ve iç temizliğini yapmanız gerekmektedir. Kaç yıldır aynı laptopu kullanıyorsunuz? 4 yıl ve üstü kullanıyorsanız artık temizlik vakti gelmiştir.

1 buçuk yıl önce aldım hiç temizlik ve termal macun yenileme işlemi yaptırmadım.

1 buçuk yıl önce aldım hiç temizlik ve termal macun yenileme işlemi yaptırmadım.
Klavyenize bakar mısınız? Kir durumunu bildirir misiniz. Tuşları kırmadan dikkatlice kürdanla Enter tuşunun içine girin ve çıkan kir durumunu bildirin. Eğer klavyeniz çok kirliyse bilgisayarınızı en yakın tamircide temizliğe götürün. (Puanlarına bakın, malzemeden çalmasınlar. Parça değişimi gerekebiliyor.)

Klavyenize bakar mısınız? Kir durumunu bildirir misiniz? Tuşları kırmadan dikkatlice kürdanla Enter tuşunun içine girin ve çıkan kir durumunu bildirin. Eğer klavyeniz çok kirliyse bilgisayarınızı en yakın tamircide temizliğe götürün. (Puanlarına bakın, malzemeden çalmasınlar. Parça değişimi gerekebiliyor.)

Bilgisayarımı aldığımdan beri klavye ye çok nadir temas ettim oyun falan oynarken ayrı klavye kullanıyorum ayrı monitör kullanıyorum anlayacağınız kasa niyetine kullanıyorum laptopumu.
Dediğiniz işlemide yapmak istemiyorum çünkü garanti devde dışı kalır en kısa sürede bakıma götüreceğim zaten.

Bilgisayarımı aldığımdan beri klavye ye çok nadir temas ettim oyun falan oynarken ayrı klavye kullanıyorum ayrı monitör kullanıyorum anlayacağınız kasa niyetine kullanıyorum laptopumu.
Dediğiniz işlemide yapmak istemiyorum çünkü garanti devde dışı kalır en kısa sürede bakıma götüreceğim zaten.
Format atınca garantinin devre dışı kalması gibi bir durum söz konusu değildir. (ASUS, HP bilgisayarlar için)

Format atmaktan bahsetmedim zaten kürdan yoluyla Enter tuşunu kaldırmaktan bahsettim
Kaldır demedim hocam her neyse dediğim gibi her türlü temizlik yapman lazım drop yiyorsan.

Ha birde bir ayar nedeniyle ASUS bilgisayarlarda Güç planı otomatik olarak "Dengeli" moduna geçebiliyor onu "En yüksek Performans"a çekerseniz belki sorun düzelebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı