A2 ehliyet dersi nasıl olur?

Ders süresi fazla değil aksine olması gereken eğitim fazla olmasıdır. Bende ehliyet alırken toplasanız en fazla 2-3 saat eğitim görmüşümdür. Bu tarz kısa süreli verilen eğitimler sizi motosiklet sürmeye hazırlamaz sadece sınavı geçmenizi sağlar. Arkadaş ne kadar uzun süre ders görürse daha çok pratik yapmış olacaktır ve onun için daha iyi olur. Aksi taktirde konu sahibine yetersiz eğitim verildiğinde kendi hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye atabilir.
Bu eğitimde sizin dediğiniz geçerli değil. dur-kalk,dön gibi basic şeyleri saatlerce çalışmanın pek bir mantığı yok kavradıysan kavramışsındır. Sizin dediğiniz olay farklı bir durum vites atmanın incelikleri,viraj yapma vb. gibi ileri sürüş teknikleri için tabi ki uzun süre eğitim almak ve motor sürmek gerekiyor ama meb kursunda bunu öğrenemezsiniz mümkün değil zaten bildiğim kadarıyla 1 kez çıkarıyorlar trafiğe tın tın gidiyorsun...

Bu eğitimde sizin dediğiniz geçerli değil. dur-kalk,dön gibi basic şeyleri saatlerce çalışmanın pek bir mantığı yok kavradıysan kavramışsındır. Sizin dediğiniz olay farklı bir durum vites atmanın incelikleri,viraj yapma vb. gibi ileri sürüş teknikleri için tabi ki uzun süre eğitim almak ve motor sürmek gerekiyor ama meb kursunda bunu öğrenemezsiniz mümkün değil zaten bildiğim kadarıyla 1 kez çıkarıyorlar trafiğe tın tın gidiyorsun...
Zaten sürücü kurslarında verilen eğitim yeterli değil. Motosiklet ehliyeti çok kolaylıkla alınabilmekte. Verilen eğitimin bu kadar yetersiz ve bu ehliyeti almak bu kadar kolay olmamalı. Motosiklet ile yapılabilecek en küçük bir hatada bile zarar görme ihtimali çok yüksek. Verilen yetersiz eğitimler ile insan canı hiçe sayılmakta. Ehliyet kurslarında nasıl frenleme yapılması, nasıl gaz verilmesi, gaz nasıl açılmalı ve kaçış noktasının kullanımı gibi daha bir çok noktayı es geçerek anlatmamaktalar. Motosiklet kullanacak bir insanın bunları bilmeden ve bu tecrübeleri edinmeden sürmesi çok riskli. Benim her zaman tavsiyemde aktif olarak kullanıma başlamadan önce ileri sürüş eğitiminin alınmasıdır. Arkadaşın daha fazla ders görmesi bir artıdır çünkü her ne kadar kurs hocaları pek ilgilenmeseler de YouTube üzerinde motosiklet kullanımının püf noktaları ve nelere dikkat edilmesi hakkında onlarca video bulunmakta. Arkadaş bunları izleyerek kurs motosikleti ile deneyimleyebilir ayrıca biraz da olsa acemiliğini atarak kendi motosikleti ile düşme riskini azaltabilir.

Zaten sürücü kurslarında verilen eğitim yeterli değil. Motosiklet ehliyeti çok kolaylıkla alınabilmekte. Verilen eğitimin bu kadar yetersiz ve bu ehliyeti almak bu kadar kolay olmamalı. Motosiklet ile yapılabilecek en küçük bir hatada bile zarar görme ihtimali çok yüksek. Verilen yetersiz eğitimler ile insan canı hiçe sayılmakta. Ehliyet kurslarında nasıl frenleme yapılması, nasıl gaz verilmesi, gaz nasıl açılmalı ve kaçış noktasının kullanımı gibi daha birçok noktayı es geçerek anlatmamaktalar. Motosiklet kullanacak bir insanın bunları bilmeden ve bu tecrübeleri edinmeden sürmesi çok riskli. Benim her zaman tavsiyemde aktif olarak kullanıma başlamadan önce ileri sürüş eğitiminin alınmasıdır. Arkadaşın daha fazla ders görmesi bir artıdır çünkü her ne kadar kurs hocaları pek ilgilenmeseler de YouTube üzerinde motosiklet kullanımının püf noktaları ve nelere dikkat edilmesi hakkında onlarca video bulunmakta. Arkadaş bunları izleyerek kurs motosikleti ile deneyimleyebilir ayrıca biraz da olsa acemiliğini atarak kendi motosikleti ile düşme riskini azaltabilir.

Genelde Zafer Akçay izliyorum senin tavsiye edebileceğin başka bir kanal var mıdır?

Genelde Zafer Akçay izliyorum senin tavsiye edebileceğin başka bir kanal var mıdır?
Zafer hocamın içeriklerini kesinlikle kaçırmayın kendisi bilgili bir insan çok faydası olacaktır. Ayrıca Altın Elbiseli Adamın doğru fren ve vites kullanımı ile ilgili videoları bulunamakta. Dersten önce o içeriklere göz atmanı öneririm. Tekerin her zaman düz bassın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı