A2 ehliyet ile Harley Iron 883 kullanılır mı?

synester

Decapat
Daha fazla  
Amcamdan kalma HD Iron 883 var. Birkaç yeri hatalı sadece yaptırıp kullanmak istiyorum. Ancak A2 ehliyet yeterli midir bu motor için?

Yeterli değil. Sen en fazla 500CC kullanabilirsin ama o motor 900 CC'ye yakın. Yani hayır. Ayrıca o motoru kullanmak için bayağı bayağı bir tecrüben olmalı. Tecrübelisin değil mi? Bu konuyu açtığına göre pek de tecrübeli durmuyorsun ama neyse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli değil. Sen en fazla 500CC kullanabilirsin ama o motor 900 CC'ye yakın. Yani hayır. Ayrıca o motoru kullanmak için bayağı bayağı bir tecrüben olmalı. Tecrübelisin değil mi? Bu konuyu açtığına göre pek de tecrübeli durmuyorsun ama neyse.

Bu bilginin nesi yanlış sayın admin ve @Görkem Umut ?
O zaman senin bilgin de yanlış. Bu işler Google'a yazıp bakmakla olmuyor ve öyle yapınca bile benim bilgim de doğru. Kaldı ki mesajlar tıpatıp aynı. Biri 599cc demiş ben 500 dedim. Sonuç aynı. Zaten bu tarz şeyler CC hesabına göre değil kw'ye göre yapılır. Kimi motor 125 cc ile 125 begir verir diyelim kimisi 1000 cc ile 10 beygir. Bu yüzden cc hesabı doğru değil. Senin hesabın da yanlış.

@synester A2 sınıfı ehliyet; 2 tekerlekli motosikletlerde 35 kW, 3 tekerlekli motosikletlerde ise 15 kW aşmayacak araç kullanma yetkisi verir. Ayrıca 2 tekerlekli motosikletlerde kW/kg oranı 0,2'yi geçmemelidir. A2 ehliyet yaş sınırı 18'dir. Yani bu ehliyeti almak için 18 yaşını doldurmanız gerekir.​

Bahsedilen motor 37 kW civarı olduğu için kullanamazsın. 900 cc ye yakın olduğu için değil.

Dediğim gibi bu işler kW değerine bakar ve CC cinsinden yaklaşık değer verilir halk tarafından anlaşılır olması için. ani benim bilgime yanlış diyorsanız @Görkem Umut 'un da bilgisi yanlış. Moderatör de benim bilgimi çizmiş ve üzerine 600 cc yazmış. Onun bilgisi de yanlış. Bu işler CC hacmine göre yapılıyor olsa bile moderatör de oraya 600cc yazmış ancak Görkem'e göre 599cc olması gerekiyor. Yani moderatör de yanlış bilgi vermiş.

@synester A2 ehliyet ile 599CC 47bg'e kadar motosiklet kullanabilirsin. Iron 883, 883CC bir motosiklet. O yüzden kullanamazsın.
Motoru biraz araştırdım, 49 beygir olanı var 54 beygir olanı var, her türlü 47 beygir üzeri olduğundan A2 kullanamaz ancak verdiğin bilgi eksik dostum.
İsterse 2000cc olsun 35kw altında olduğu sürece A2 kullanabilir.

Örnek vermem gerekirse Honda VT 750 Shadow kullanabilirsin.
Kısaca A2 ehliyette CC sınırı yoktur umarım anlatabilmişimdir.

Konu sahibine gelecek olursak da motora kısıtlı bir hava filtresi ile beygir düşürebilir ardından tekrar muayene girerek A2 için uyumlu yapabilir.

Sen en fazla 500CC kullanabilirsin
Bu arada evet verdiğin bilgi kısmen doğru, A2 ehliyet ile günümüzde en fazla 500cc civarı motorları kullanabilirsin. 600cc motorların neredeyse tamamı 35kw üzeri.

Motoru biraz araştırdım, 49 beygir olanı var 54 beygir olanı var, her türlü 47 beygir üzeri olduğundan A2 kullanamaz ancak verdiğin bilgi eksik dostum.
İsterse 2000cc olsun 35kw altında olduğu sürece A2 kullanabilir.

Örnek vermem gerekirse Honda VT 750 Shadow kullanabilirsin.
Kısaca A2 ehliyette CC sınırı yoktur umarım anlatabilmişimdir.

Konu sahibine gelecek olursak da motora kısıtlı bir hava filtresi ile beygir düşürebilir ardından tekrar muayene girerek A2 için uyumlu yapabilir.

Modlar da konudan bir haber olduğundan çok normal bir durum.

Kesinlikle haklısınız hocam. Halk arasında bu işler CC'ye vurulduğu için ortalama değere bakıyorlar. Örnek veriyorum 30kW motorlar genelde 250 cc oluyorsa halk tüm 30kW'ları 250 cc imiş gibi farz edip hesap yapıyor. Ben de bu yüzden 500cc dedim. Arkadaş hayır 599cc dedi ve ben uyarı ve yanlış bilgi alırken o çözüm aldı. Moderatör mesajımı düzenledi üste de 600cc diye not düştü. Herkes kafasına göre iş yapıyor. Herkes farklı bir şey diyor.

Çözüm sana gelmeli ve ya benim mesajımın yanlış bilgi ifadesi kaldırılmalı ya da Görkem'e de yanlış bilgi ifadesi verilmeli.

Bu arada evet verdiğin bilgi kısmen doğru, A2 ehliyet ile günümüzde en fazla 500cc civarı motorları kullanabilirsin. 600cc motorların neredeyse tamamı 35kw üzeri.

İşte hocam benim dediğime çıkıyoruz. Genele vurup 500cc dedim. Hem doğru hem yanlış. Ama buradaki asıl yanlış benim bilgime yanlış deyip arkadaşa çözüm vermeleri. Ya ikimizde doğruyuz ya ikimiz de yanlış. Zaten aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı