A2 ehliyet tecrübesiz alınır mı?

PeterParker7

Decapat
Daha fazla  
B ehliyete sahibim ve motorlara merak sardığım için A2 ehliyeti de almak istiyorum. Ama daha önce hiç artçı bile olmadığım için tekte geçip geçemeyeceğimden emin değilim. Kurslardaki eğitim yeterli oluyor mu? Bisiklet ve araba kullanabiliyorsan çabuk öğrenirsin diyenler var, bu doğru mu?

Tabii ki alabilirsin kursun amacı bu zaten.

Bisiklet eğer düzenli olarak sürüyorsan denge konusunda problem yaşayacağını sanmıyorum onun dışında kurslar da zaten eğitim veriyorlar halihazırda motorun varsa onunla boş alana gidip pratikte yapabilirsin.

Yok maalesef. Olsaydı yapacağım ilk şey bu olurdu ve zaten 1 kez sürme imkani bulursam kafamdaki bütün soru işaretleri gidecek

Tabii ki alabilirsin kursun amacı bu zaten.
Insan hiç binmemiş olunca tedirgin oluyor

Manuel araba kullanmaya, debriyaj gaz olayının mantığına alışıksan pratik yapa yapa çok rahat alırsın. Ben de senin durumundaydım. 2 hafta derslerime aralıksız gittim. Millet birinci gün güzergaha çıkarken ben motor kaldırmaya çalışıyordum. Tekte geçtim verdim. Pratik pratik pratik.

Yok maalesef. Olsaydı yapacağım ilk şey bu olurdu ve zaten 1 kez sürme imkani bulursam kafamdaki bütün soru işaretleri gidecek

Insan hiç binmemiş olunca tedirgin oluyor

Bisiklet vs kullanıyorsan sıkıntı yaşamazsın çok fazla sadece parkuru biraz alışman lazım harici herhangi bir zorluk yanı yok

Ben ehliyeti almadan önce motorumu almıştım, bana çok yarar sağladı. Kursta toplam 3 saat falan ders gördüm daha sonrasında gidip parkur alanında defalarca kendi motorumla çalıştım, güzergahı da birkaç kere turladım ve tekte geçtim. Sana tavsiyem vitesli bir motor bulmaya çalış, parkur alanına git ve alıştırma yap. Güzergahı da ezberlersen geçersin.

Benim o arkadaşım geçtiyse sizde geçersiniz

Yok maalesef. Olsaydı yapacağım ilk şey bu olurdu ve zaten 1 kez sürme imkani bulursam kafamdaki bütün soru işaretleri gidecek.

Insan hiç binmemiş olunca tedirgin oluyor.

Gereksiz. Önce motorun parasını bir kenara koy. 2. olarak acemi herkes düşer ve motu pert eder motorun yarı parası kadar ilk 3 ayda masraf çıkar. Ben düşmedim diyen varsa yalan söyler.
3. olarak da ölümcül kazası çoktur. Öldürmese de çok kırık kemik bırakır acayip sızlar geçmez.
Bende A2 var 10 yıldır motora elimi sürmem. 40 50 geçmeyen küçük motorlar en iadali. Gerisi boş. M.2 arkadaşım da öldü. Maalesef Türkiye koşullarında sürülmez. Ben de defalarca düştüm.

Aklı dengesi yerinde olan bisiklet gibi çok basit 2 tekerlekli bir taşıtı bile sürebilen herkes A2 ehliyetini birkaç saatlik eğitimle alabileceği kanaatindeyim. Kafanızda çok büyütmeyin böyle şeyleri. Yaşın yetiyorsa azıcık fazla para verip A ehliyeti almanı tavsiye ederim. Zaten tüm olay senin bileğinde bitiyor ve günümüzde de birçok yüksek cc motorsiklet teknoloji dolu. Bu yüzden de hiç yüksek cc sürmemiş kişiler bile ilk ehliyetini A olarak alabilirler. Arkadaşlarımın hepsine bilmeleri gereken teknikleri gösterdim ve bu şekilde A aldırdım tekte hepsi sınavı geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…