A2 ehliyet tecrübesiz alınır mı?

250 üstü motor sürme düşüncem olmamasına rağmen yaşım yetseydi direkt A alacaktım zaten ama maalesef 3 yıl daha beklersem suanki hevesim direkt kaçar. A2 ehliyet benim istediğim motorlara fazlasiyla yetiyor zaten. Araba sürmeyide videoda izleyip arabada deneyerek öğrenen biriyim, kurs bana pek bisey katmamıştı. Motorda da durum oyle ilerleyecek gibi duruyor

Sinavdan geçecek kadar öğrenmek istediğim şey zaten. Motorum olduğunda yavas yavas kendimi geliştiririm zaten. Bisiklet kullanmayi biliyorum arabadan debriyaj vites mantığına da hakimim geçeceğimi düşünüyorum. Umarım kursun verdiği eğitim yeterlidir

Öncelikle süreci çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. A ehliyete yaşım yetmediği ve zaten gerekte duymadığım icin A2 alacağım ben ve ben de sizin gibi hiç kask takmadım. Hatta durumu söyle söyleyeyim hayatımda ilk kez tipi güzel bir motora gecen sene dokundum. Küçüklüğümden beri yaşadıgim, bulunduğum bölgelerde hep cg motorlar hakimdi. Kimsenin malına kötü demek haddim değildir ama ne güzel duruyorlardı ne de ilgimi çekiyorlardı. Bu yüzden motorsikletler konusunda baya bilgisizdim. Çok gereksiz bi hikaye oldu anlattığım ama motora yabanciligimi gostermek istedim. B ehliyeti aldığım yere gitmeyi düşünüyorum motorsiklet içinde belki indirim yaptırabilirim diye ama pek bisey yapmıyorlarsa diğer kurslari araştıracagim. Sizdeki diger kurs hocaları gibi bi yere düşmek istemem cidden o kursiyerlere üzüldüm insallah bana denk gelmez.

Hastanede çalışmasamda ben de hep çekinmişimdir motordan. Sonuçta kaporta biz oluyoruz. Ama merak sardı ve almadan duramayacam. Sinavda 1 kez istop etme hakkı var mi b ehliyeti gibi?

Araba sürmeyi video izleyerek öğrenmiştim ben de. İzleyip öğrendiğimi uyguluyordum, motorda da öyle yapacağız

Teorideki bildiğim şeyleri uygulamaya çalışacağım. Ayakla vites kullanimina alıştıktan sonra sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Hiç binmemiş olmak insani strese sokuyor sadece. Eldiven tavsiyesini aklımda tutacağım cok teşekkürler hocam

Son düzenleme:

Emin ol 10 dakikada 20 dakikada hiç bilmeyen biri bile kavrayabiliyor rahat ol. 2023'te abimin motoru vardı bana 2 günde öğretti dengede durmayı vites atmayı falan 1 haftada 5. vitese kadar hız yapabildim yani basit iş merak etme.

Hocam hiç dert etme motor kolay ögreniliyor daha önce hiç motorun üstüne bile binmemiştim kaska elimi vurmamıştım 18 olur olmaz A2 ehliyetine yazıldım ve hemen alıştım alışınca içinden diyorsun ki ben bunu mu kafaya takıp büyütüyormuşum hiç dert etme tekte geçersin. Motoru kaldırırken stop ettirirsin onu da sınav gününe kadar halledersin kaparsın çok hafif gaz verip debriyajı yavaşça bırakıyordum ama gazı hafif verince stop ettiriyordum. Bir türlü ayarlayamıyordum. Gazı orta derece açınca motor ucucak sanıyordum. Ama öyle bir şey yokmuş ben kafamda kuruyormuşum. Gazı orta derece açıp debriyajı yavaşca bırakmaya başlayınca o günden sınav gününe kadar hiç stop ettirmedim. Ve motorun üstündeyken full gideceğin yöne doğru bak göstergeye bakma bu hatayı çok yaptım.

Merhaba
Henüz kurs kaydı yapmaidysan ilk önce kurs seçimini doğru yap. Genelde ilçedeki kurslar hep aynı yerde eğitim veriyorlar. Bir iki gün eğitim alanını gözlemleyerek hangi kurs hocası daha iyi destek oluyor ise o kursa kayıt yaptir. Ben yeni aldım . Yaşım 46. B ehliyetim var ve elimi gidon tutmuslugum yoktu. A ehliyet aldım 1 hafta önce. Eğitimlere iyi çalışırsan yapılmayacak birşey yok. İlk günümde dengede dahi kalamiyordum. Zamanla düzeldi. Kapalı alan bölümde çok tekrar yaptım. Trafik kısmına sınavdan bir gün önce bir sefer çıktım sadece. Sınav günlerinde sınava giren kursiyerleri mutlaka izle. Hatalarını görerek kendinde uyarla. YouTube üzerinden birçok sınav eğitim videosu var . A ehliyet alabiliyorsan A ehliyet Al.

Herkes kolayca kavrandığını söylüyor muhtemelen kurstaki eğitim yeterli olacak. Teşekkürler

Herkes kolayca kavrandığını söylüyor muhtemelen kurstaki eğitim yeterli olacak. Teşekkürler
Sen yine de yazılanlara bakıp hafife alma, motoru kaldırıp sürmek basit ama tecrübesiz birisi kolay kolay 8 çizemez. Gaz, debriyaj ve fren dengesini iyi ayarlayamazsan ya stop ettirir ya da ayağını yere koyarsın ve kalırsın. Nasıl bir motorla gireceksin bilmiyorum ama sana tavsiyem 2. vites ile başla 2 ile bitir parkuru motor en rahat o şekilde gidiyor, kaldırırken biraz fazla gaz vermen lazım ama 2'deyken yoksa stop edebilir. En rahat o şekilde yapılıyor hiç vites yükselteyim düşüreyim diye çabalamadım, 2 ile kalktım 2 ile bitirdim. Şöyle bir olay da var, parkuru yaparken sinyalleri vermek zorunda değilsin o yüzden vereceğim diye stres yapma parkuru geçmeye odaklan, yani benim kurstaki bana eğitim veren hocam parkurda sinyal verin yoksa kalırsınız demişti ama komisyona sorduğumda parkurda sinyallere bakmıyoruz trafikte bakıyoruz demişti. Sen tabi yine sor ona göre yap sınav günü sürpriz yaşama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…