A2 İngilizce nasıl geliştirilir?

yalp19055

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, benim İngilizce seviyem A2 bunu maksimum 6,7 ay içerisinde B1 yapmam lazım. Nasıl yapabilirim? Masraf önemli değil.

İngilizce kitaplar beni B2 yaptı kitaptaki tüm bilmediğim kelimeleri ayrı deftere anlamlarıyla yazıp her gün okudum 6 değil 4 ayda B1 olursun.

Merhaba, benim İngilizce seviyem A2 bunu maksimum 6,7 ay içerisinde B1 yapmam lazım. Nasıl yapabilirim? Masraf önemli değil.
Kurslar dışında önerebileceğim bir B1 seviyesi bir A2 seviyesi için 2 İngilizce kitap alman, okumaya çalış anlayamadığın yerlerin altını çizip hemen bak. Sonra akşamları bu yerleri tekrar et. Grammer and vocabulary gelişir. Bol bol altyazılı dizi film izle. Mümkünse hem İngilizce hem Türkçe altyazı açık olsun, bu bir eklenti ile netflixe yapılıyor PC sürümde.

Grammer için marvel'ın kitapları güzel. Ya da MyGrammarLab, speaking için chatgpt plus ile konuşmak güzel ama ona bir kişilik oluşturmanız lazım yoksa çok monoton. Writing için makale yazma teknikleri öğrenin. Vocabulary ise sadece dili kullanarak öğrenebilirsiniz, bir şeyler izleyin dinleyin çevirin vesaire.

6-7 ay gayet uygun bir süre B1'e geçecek yeterliliğe ulaşmak için, benim seviyem şu an B1 ve B2'nin arasında diyebilirim (resmi bir sertifikaya sahip değilim). Bu yazdığım şeyin işe yarayacağını savunmuyorum, sadece bende işe yaradığını söylemem gerekir, kişiden kişiye değişebilir.

Listening: Film izle, film izlerken gözün alt yazı kısmında kalmasın ama hep, duyarakta anlamaya çalış. Okumaya değilde duymaya öncelik verdiğimde listening becerimin epey geliştiğini fark ettim.

Reading: Seviyeli kitaplar oku, KITAPSAN gibi yerlerde A2-B1 gibi seviyelere ayrılmış kitaplar var. Onlardan tercih edebilirsin veya direkt internetten pdf olarakta bulabilirsin elbette. (NATIVE -SEVIYESIZ- KITAP OKUMA)

Grammar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fluency-Speaking: Discord'da English adında bir sunucu var, orada sesli kanallarda sürekli ve sürekli konuşarak pronunciation ve fluency kısmında ilerleyebileceğini düşünüyorum.

Genel olarak bu işe yarar bir yol. Eğer nihai amacın B1 ise, elbette okuduğun B1 ve altı seviyedeki kitapları not alıp ezberlemelisin. (sadece b1 ve altı seviyeyle sınırlandırmanı önermem yinede)

C1 İngilizcesi olan biri olarak sana tavsiyem gramer yerine kelime çalışman. Kelimeleri bildikçe İngilizcenin grameri çok kolay zaten. 6-7 ayda b2'ye bile başlangıç seviyesinde adım atarsın. Başarılar hocam.

C1 İngilizcesi olan biri olarak sana tavsiyem gramer yerine kelime çalışman. Kelimeleri bildikçe İngilizcenin grameri çok kolay zaten. 6-7 ayda b2'ye bile başlangıç seviyesinde adım atarsın. Başarılar hocam.

+ Yabancı arkadaşlar edinmek de çok yararlı ana dilleri sonuçta konuştukça öğreniyorsun. Yukarıda bir arkadaş da söylemiş ben de söyleyeyim; film, dizi izle. A1-A2 kitaplarla başlayıp B2 seviyesine kadar olan kitapları oku. Filmleri vs. İngilizce alt yazılı izleyip telaffuzları kavra ve sesli konuşurken de insanları anlayabilmeye başla. Biraz klişe olacak ancak gossip girl çok basit bir İngilizce yapısına sahip, onunla başlayabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı