Bu konudan sonra bir şey daha fark ettim yıllardır Android kullanıyorum zamanla yavaşlar diyenlere sinir oluyordum ve Android 9-10'da çözmüşlerdir diyordum ama gerçekten çözülmemiş Android 10'a yükseltirken temiz kurulum yapmıştım sıfırlayıp 4 5 ay sorunsuz kullandım donma kasma olmadan ama son zamanlarda çökme var donma var en basit uygları 4 5 saniyede açıyor.
Evet telefon özellikleri kesinlikle flagship bir şey değil giriş seviyesi tarzı ama basit sosyal uygulamalarada yetmesi lazım telefonda oyun oynayan birisi değilim zaten.
Düzenleme:
İlk yükselttiğimde AnTuTu skoru 110.600'dü şimdi 92.230 falan.
A20 kullanıyorum. Aynısı bende de oluyor. Güncellemeler ile olduğu kanaatindeyim. Çok saçma bir durum. Telefonum çoğu şey için donanım olarak yeterli ama saçma sapan bir şekilde kasıyor. Chrome bile bazen 2-3 saniyelik donuyor. Kapatıp açıyorum falan. Daha 1 sene önce cayır cayır çalışan telefondan bahsediyoruz. Ah ulan Samsung! Yeni telefon alalım diye hemen yavaşlat zaten.
Katılıyorum. MIUI bile yavaşlama yapmıyor. Ben ilk telefonumu Android 9 aldığımda şu an Android 10 halinden daha hızlıydı. Planlı yavaşlatma gibi geldi bana
Katılıyorum. MIUI bile yavaşlama yapmıyor. Ben ilk telefonumu Android 9 aldığımda şu an Android 10 halinden daha hızlıydı. Planlı yavaşlatma gibi geldi bana
Planlı yavaşlatmaktan çok işlemci performansı desek daha doğru olur. Xiaomi cihazlar rakip fiyattaki diğer ürünler gibi Amoled ekran artısı yerine daha yüksek işlemci sunduğu için kasmıyor. MIUI 12 bende mesela 4 GB RAM kullanıyor Akıcılığı ayrı tabi. Giriş seviye telefonlarında da Samsung'un pek bir şey beklememek de lazım, fiyatın yarısı zaten sadece ekran