A320-A Pro Anakart İle RAM OC

Makaleler
9
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
A320-A Pro anakart aldım, APU sistem kuruyorum. İşlemci OC yapılmıyor biliyorum ancak RAM'e OC yapılır mı? Z270'e anakartımda 2133MHz RAM'i 1.45V verip 3066MHz'de aktif bir şekilde kullanıyorum. Aynı şekilde bu A320 anakartta da voltaj verip OC yapabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP desteği var ise olabilir hocam ama yanlışım yoksa a serisi anakartlar OC desteği vermiyor XMP gibi voltaj değerleri ile oynama seçeneği var ise anakartta bir bakın.

Yapabilirsin fakat B450 anakartlar daha iyi olacaktır, 1.35V gecikme değeri ayarlaması ile 3000MHz çıkabilirsin bence. O kadar voltaj vermene gerek var mı bilemedim.
CL değerini düşürmek için voltajı yüksek verdim. CL15 2133MHZ iken CL16 3066MHZ oldu.

Konuyu incelemenizi tavsiye ederim. Yüce ve bonkör AMD'de de bile A serisinde OC yapılmıyor. Ne yazık cimri Intel gibi :(
Hocam sitesinde 3200MHZ OC diyor, kimisi olmaz diyor kimisi olur diyor. Anakartı aldım ancak Ram'i 2. el alacağım. Uygun olması amaçlı 2133-2400MHZ bir şey alıp OC yapmak istedim. Artık her şey gelince belli olacak gibi.
Makalede sadece işlemciye OC yapılmadığını söylemiş. RAM ile alakalı bir şey göremedim.

Konuyu incelemenizi tavsiye ederim. Yüce ve bonkör AMD'de de bile A serisinde OC yapılmıyor. Ne yazık cimri Intel gibi :(
AMD'ye bu konuda fark veriyorum. A serisi kartlar cidden çok zayıf VRM olarak. Garibim stok değerlerde zor çalıştırıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı